1.700 ξενοδοχεία παγκοσμίως θα ανοίξει η Marriott την επόμενη τριετία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
1.700 ξενοδοχεία παγκοσμίως θα ανοίξει η Marriott την επόμενη τριετία
Σκοπεύει να προσθέσει στο δυναμικό της από 275.000 έως 295.000 δωμάτια σε διάστημα τριών ετών.

Περί τα 1.700 νέα ξενοδοχεία υπολογίζει να ανοίξει η μεγάλη ξενοδοχειακή αλυσίδα Marriott μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε κατά την παρουσίαση των οικονομικών της αποτελεσμάτων σήμερα Δευτέρα.

Η Marriott, η οποία έχει στην ομπρέλα της αρκετά επώνυμα σήματα ξενοδοχείων, μεταξύ αυτών και τα πολυτελή Ritz-Carlton και St. Regis, ανέφερε ότι σκοπεύει να προσθέσει στο δυναμικό της από 275.000 έως 295.000 δωμάτια σε διάστημα τριών ετών, τα οποία θα αυξήσουν τα έσοδα της κατά 400 εκατ. δολάρια έως τα τέλη του 2021 ενώ όταν σταθεροποιηθούν αναμένεται να προσθέτουν ετησίως περί τα 700 εκατ. δολάρια ετησίως.

Ταυτόχρονα εκτίμησε ότι έως το 2021 θα μπορούσε να έχει κέρδη μεταξύ 7,65 και 8,50 δολαρίων ανά μετοχή, δηλαδή κατά μέσο όρο 7,72 σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

ΚΑτά την διάρκεια της τριετίας η εταιρεία αναμένει να πληρώσει 1,9 δισ. έως και 2 δισ. δολάρια σε μερίσματα ενώ αναμένεται να προχωρήσει και σε αγορά ιδίων μετοχών αξίας 7,6 έως 9 δισ. δολάρια.

Η Marriott διευκρίνισε ότι το σχέδιό της υποθέτει ότι τα αθροιστικά ετήσια συγκρίσιμα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο ξενοδοχείου, (RevPAR) θα αυξηθούν από 1% έως 3%.

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο μήνα η εταιρεία κινήθηκε χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτων της Wall Street για τα έσοδα του δ' τριμήνου προβλέποντας μάλιστα και χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη στο σύνολο του έτους. Αιτία όπως εξήγησε ήταν η χαμηλή ζήτηση στην αγορά της Βόρειας Αμερικής, η οποία αποτελεί και την μεγαλύτερη αγορά της γενικότερα.

Να υπενθυμίσουμε ωστόσο ότι η εταιρεία επλήγη από μια μαζική παραβίαση των δεδομένων 383 εκατ. επισκεπτών του συστήματος κρατήσεων της Starwood. Για το λόγο αυτό μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος, Αρν Σόρενσον, νωρίτερα αυτό το μήνα ζήτησε συγνώμη ενώπιον επιτροπής της Γερουσίας των ΗΠΑ και δεσμεύθηκε να κάνει ότι περνά από το χέρι του για να προστατέψει τους πελάτες από μελλοντικές επιθέσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider