Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Easyjet λόγω Brexit

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή της Easyjet λόγω Brexit
Οι ζημιές του α’ εξαμήνου αναμένεται να φτάσουν τα 275 εκατ. βρετανικές λίρες.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται η μετοχή της Easy Jet μετά την αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεων της εταιρείας λόγω Brexit.
Η low cost αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε τη Δευτέρα για ασθενέστερο οικονομικό outlook τονίζοντας ότι η ζήτηση και η τιμολόγηση υποφέρουν από την αναταραχή του Brexit. Λίγο αργότερα στα χρηματιστηριακά ταμπλό του Λονδίνου η μετοχή έκανε βουτιά 8%.

Ειδικότερα, η EasyJet ανέφερε ότι οι ζημιές του α’ εξαμήνου αναμένεται να φτάσουν τα 275 εκατ. βρετανικές λίρες ενώ τα έσοδα θα κινηθούν ανοδικά κατά 7,3% φτάνοντας τις 2,34 δισ. βρετανικές λίρες, στο ίδιο πάντα διάστημα.

Ωστόσο τα έσοδα ανά επιβάτη εκτιμάται ότι υποχώρησαν κατά 7,4% ενώ οι αποδόσεις των ναύλων σε όλη την Ευρώπη είναι αδύναμες εν συγκρίσει με το guidance που είχε δημοσιοποιήσει τον Νοέμβριο. Τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου θα κυκλοφορήσουν στις 17 Μαΐου.

«Για το δεύτερο εξάμηνο, βλέπουμε αδυναμία τόσο στο Ην. Βασίλειο όσο και στην Ευρώπη, το οποίο πιστεύουμε ότι οφείλεται στη μακροοικονομική αβεβαιότητα και σε πολλές αναπάντητες ερωτήσεις γύρω από το Brexit», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet, Johan Lundgren.

Κι όλα αυτά παρότι η αεροπορική εταιρεία έχει ιδρύσει θυγατρική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να εμποδίσει τη διακοπή των λειτουργιών της στην μετά Brexit εποχή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider