Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI συναντήθηκε ο υπουργός Τουρισμού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI συναντήθηκε ο υπουργός Τουρισμού
Συζήτησαν τη σημασία του τομέα του Τουρισμού, για την ελληνική Οικονομία και την απασχόληση αλλά και την σημασία που έχει η χώρα μας για τον όμιλo της TUI.

Στους δυο κορυφαίους προορισμούς για τον Όμιλο τηςTUI, ενός εκ των κορυφαίων τουριστικών ομίλων με παρουσία πάνω από 40 χρόνων στη χώρα μας, περιλαμβάνεται η Ελλάδα, όπως επιβεβαιώσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κος Fritz Joussen, κατά την σημερινή του συνάντηση με τον νέο Υπουργό Τουρισμού, κο Χάρη Θεοχάρη.

Με βάση τη μακροχρόνια και πολύ καλή συνεργασία με την Ελλάδα και τη σημασία που έχει η χώρα, ο κ. Joussen αφού συνεχάρη τον κο Θεοχάρη για την ανάθεση του Υπουργείου Τουρισμού και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο του ρόλο συζήτησε μαζί του τη σημασία του τομέα του Τουρισμού, για την ελληνική Οικονομία και την απασχόληση καθώς και την ποικιλομορφία που έχουν οι εμπειρίες διακοπών στην Ελλάδα, όπως είναι οι διακοπές παραλίας, η τοπική κουζίνα, η ιστορία, η κουλτούρα και η φύση και αντάλλαξαν απόψεις για τις επενδύσεις στον τομέα του Τουρισμού.

Η συνάντηση επισφράγησε το γεγονός πως η χώρα μας βρίσκεται στον πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής της TUI και σε όλους τους τομείς επιχειρηματικής της δραστηριότητας: στα ξενοδοχεία και στις κρουαζιέρες, στους tour operators και στις αεροπορικές εταιρίες καθώς και στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά των εκδρομών, δραστηριοτήτων και πολυήμερων περιηγήσεων.

Παράλληλα η εταιρεία εξέφρασε ότι διαβλέπει μεγάλη ζήτηση για διακοπές στην Ελλάδα και πάλι φέτος, με αύξηση των κρατήσεων της τελευταίας στιγμής, από όλες τις αγορές ενώ σημείωσε ότι η τουριστική περίοδος χαρακτηρίζεται από μία μετακίνηση της ζήτησης από τη Δυτική στην Ανατολική Μεσόγειο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία ήδη αυξάνει το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων της έχοντας προσθέσει 6 νέες ξενοδοχειακές μονάδες μόλις φέτος και αριθμώντας πλέον τις 49 μονάδες στη χώρα μας.

Παράλληλα η χώρα μας αποτελεί και τον βασικό προορισμό για τα 17 κρουαζιερόπλοια της TUI και τις τρεις εταιρίες που διαχειρίζονται τις κρουαζιέρες της (TUI Cruises, Hapag Lloyd Cruises και Marella Cruises) με τον Πειραιά, το Ηράκλειο, τη Σαντορίνη, τη Ρόδο και το Κατάκολο να αποτελούν τα πέντε από τα βασικά λιμάνια της Ελλάδας για τα κρουαζιερόπλοια της TUI. Παράλληλα βέβαια στα προγράμματα κρουαζιέρων της TUI περιλαμβάνονται και μικρότερα νησιά όπως η Πάτμος, η Σύμη και η Σκιάθος. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κρουαζιέρες συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία της χώρας. Σύμφωνα με μελέτη του Green-Cruise-Port-Project, το όποιο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάθε επιβάτης κρουαζιερόπλοιου δαπανά στην τοπική οικονομία 60 ευρώ ανά κεφαλή και ανά ημέρα, με επισκέψεις σε μουσεία, εστιατόρια, καταστήματα ή συμμετέχοντας εκδρομές και μεταφορές.

Με την TUI Destination Experiences, ο όμιλος διαθέτει δική του υποδομή για παροχή υπηρεσιών σε ολόκληρη την Ελλάδα, απασχολώντας 1.700 εργαζόμενους στην Αθήνα και σε 17 γραφεία σε διάφορες περιοχές και νησιά της Ελλάδας, αναπτύσσοντας και προσφέροντας ένα διαφοροποιημένο πακέτο δραστηριοτήτων και εκδρομών, με ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider