Ανοίγει για τους επισκέπτες ο Πύργος του Άιφελ - Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγει για τους επισκέπτες ο Πύργος του Άιφελ - Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας
Ανοίγει σύντομα ξανά ο Πύργος του Άιφελ, αλλά οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι... γυμνασμένοι, καθώς η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο από τις σκάλες.

Από τις 25 Ιουνίου θα ανοίξει ξανά τις πόρτες του για το κοινό ο πύργος του Άιφελ στο Παρίσι, όμως οι επισκέπτες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να απολαύσουν τη θέα, ανεβαίνοντας στον πύργο... από τις σκάλες.

Όπως αναφέρει σχεικά το ΑΠΕ, οι εργαζόμενοι στο τουριστικό αξιοθέατο της γαλλικής πρωτεύουσας, που υψώνεται στα 324 μέτρα, προετοιμάζονται για την επαναλειτουργία του στις 25 Ιουνίου, έπειτα από το τρίμηνο lockdown, λόγω του κορονοϊού, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Οι διαχειριστές του αξιοθέατου εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να επαναφέρουν στο κανονικό τη λειτουργία του αργότερα μέσα στο καλοκαίρι, όμως προς το παρόν θα ισχύουν μια σειρά από μέτρα ασφαλείας.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες δεν θα μπορούν να πηγαίνουν πάνω από τον δεύτερο όροφο και μέχρι τις αρχές Ιουλίου η πρόσβαση θα γίνεται μόνο από τις σκάλες. Οι ανελκυστήρες, με τον περιορισμένο χώρο τους, είναι επικίνδυνοι για τη μετάδοση της covid-19.

Επίσης στο κλιμακοστάσιο θα ισχύει ένα σύστημα μονής ροής, ενώ όλοι οι επισκέπτες άνω των 11 ετών θα πρέπει να φορούν μάσκα.

«Για να προσελκύσουμε επισκέπτες το πιο σημαντικό είναι να ληφθούν μέτρα ασφαλείας και για τον λόγο αυτό προωθούμε την τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας», δήλωσε ο Πατρίκ Μπρανκό Ρουιβό διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας του Πύργου του Άιφελ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider