Με 60 νέα αεροσκάφη ενισχύει το στόλο της η Turkish Airlines

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με 60 νέα αεροσκάφη ενισχύει το στόλο της η Turkish Airlines

Στην αγορά 60 νέων αεροσκαφών προχωρά η Turkish Airlines για να καλύψει τις ανάγκες της σε αεροσκάφη ευρείας ατράκτου σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία στο PDP.

Όπως διευκρίνισε τα 50 θα είναι άμεση παραγγελία ενώ τα 10 με δικαίωμα αγοράς. Από αυτά, 6 αεροσκάφη θα παραδοθούν το 2019, 14 το 2020, 10 το 2021, 12 το 2022, 11 το 2023 και 7 το 2024. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία θα αγοράσει 30 αεροσκάφη Β787-9, 25 σε άμεση παραγγελία και 5 με δικαίωμα αγοράς, από την Boeing και 30 αεροσκάφη Α350-900, 25 σε άμεση παραγγελία και 5 με δικαίωμα αγοράς, από την Airbus.

Το σχετικό συμφωνητικό με την Airbus υπεγράφη τον Ιανουάριο στο Μέγαρο των Ηλυσίων κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρεσέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γαλλία, παρουσία του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν. Επίσης, κατά την επίσκεψη του Προέδρου Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το Σεπτέμβριο του 2017, η Boeing και η Turkish Airlines ανακοίνωσαν τη δέσμευση τους για την παραγγελία των 787-9 Dreamliners.

«Σήμερα, είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για την ολοκλήρωση της διαδικασίας η οποία αποτελεί ορόσημο για την Turkish Airlines, αλλά και για την τουρκική αεροπορία γενικότερα, με την παραγγελία των αεροσκαφών αυτών που έρχονται να προστεθούν στον διαρκώς αυξανόμενο στόλο μας. Η μετατροπή των συμφωνιών καλής πίστης σε βεβαιωμένες παραγγελίες αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας σε αεροσκάφη ευρείας ατράκτου (wide body) μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του νέου αεροδρομίου της Istanbul. Το σημαντικό αυτό βήμα που ενισχύει περαιτέρω το στόλο μας στην πορεία προς το 2023, την 100η επέτειο της Δημοκρατίας μας και αναβαθμίζει το επίπεδο ικανοποίησης των πελατών μας σε νέα υψηλά επίπεδα θα επιταχύνει τη σταθερή ανάπτυξη της Turkish Airlines, του εθνικού αερομεταφορέα της χώρας μας και θα ενισχύσει την Τουρκική Πολιτική Αεροπορία» δήλωσε ο κ. Ιλκέρ Αισί , Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines, σχολιάζοντας τη συμφωνία για τις παραγγελίες.

Να υπενθυμίσουμε ότι η αεροπορική εταιρεία Ιδρύθηκε το 1933 με στόλο μόλις πέντε αεροπλάνα. Σήμερα πλέον ως μέλος της Star Alliance, είναι μια αεροπορική εταιρεία τεσσάρων αστέρων, με στόλο 330 αεροσκαφών (επιβατηγά και φορτηγά) που εκτελούν πτήσεις προς 301 προορισμούς σε όλο τον κόσμο, 252 διεθνείς και 49 εσωτερικούς. Σύμφωνα με την έρευνα του Skytrax 2017, η Turkish Airlines έχοντας ήδη αποσπάσει για έξι συνεχόμενες χρονιές το βραβείο «Best Airline in Europe» κατά την περίοδο 2011-2016, επιλέχθηκε για ένατη συνεχή φορά ως «Best Airline in Southern Europe». Έχοντας κερδίσει τα διεθνή βραβεία «Best Economy Class Onboard Catering» το 2010, η Turkish Airlines έχει επίσης βραβευτεί με «Best Business Class Onboard Catering» το 2013, το 2014, το 2016 και το 2017. Αποσπώντας το βραβείο «World’s Best Business Class Lounge» το 2015 και 2017 ο διεθνής αερομεταφορέας έχει βραβευτεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως «World’s Best Business Class Lounge Dining» στηv έρευνα που έγινε από την Skytrax το 2017.

Το δίκτυο Star Alliance ιδρύθηκε το 1997 ως η πρώτη διεθνής αεροπορική συμμαχία για να προσφέρει παγκόσμια πρόσβαση, αναγνώριση και ομοιογενείς υπηρεσίες στους ταξιδιώτες, ανά τον κόσμο. Η αποδοχή της από την αγορά έχει αναγνωριστεί με πολλές βραβεύσεις, μεταξύ των οποίων «Air Transport World Market Leadership» και «Best Airline Alliance», από το Business Traveller Magazine αλλά και την Skytrax. Οι αεροπορικές εταιρείες μέλη είναι οι: Adria Airways, Aegean Airlines, Air Canada, Air China, Air India, Air New Zealand, ANA, Asiana Airlines, Austrian, Avianca, Avianca Brazil, Brussels Airlines, Copa Airlines, Croatia Airlines, EGYPTAIR, Ethiopian Airlines, EVA Air, LOT Polish Airlines, Lufthansa, Scandinavian Airlines, Shenzhen Airlines, Singapore Airlines, South African Airways, SWISS, TAP Portugal, Turkish Airlines, THAI και United. Συνολικά, το δίκτυο της Star Alliance προσφέρει σήμερα πάνω από 18.450 καθημερινές πτήσεις σε 1.300 αεροδρόμια και 190 χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider