20 χρόνια European Patients’ Forum - Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο του E.P.F

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
20 χρόνια European Patients’ Forum - Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας στο Διοικητικό Συμβούλιο του E.P.F
Ένωση Ασθενών Ελλάδας να εκπροσωπείται πλέον στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού από τον Πρόεδρο της, κ. Νίκο Δέδε.

Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του European Patients’ Forum στις Βρυξέλλες, με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας να εκπροσωπείται πλέον στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού από τον Πρόεδρο της, κ. Νίκο Δέδε.

Στις ίδιες εκλογές, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπανίων Ασθενών Ελλάδας και μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας κ. Δημήτρης Αθανασίου εξελέγη μέλος στο EPF Ethics Committee.

Η Γενική Συνέλευση συνδυάστηκε με τον εορτασμό των 20 χρόνων από την ίδρυση του Οργανισμού. Το European Patients’ Forum ιδρύθηκε το 2003 με τη συμμετοχή 13 οργανώσεων ασθενών και μέχρι το 2015, οι Σύλλογοι Ασθενών αυξήθηκαν σε 63.

Φέτος, 20 χρόνια μετά την ίδρυσή του, παρουσιάστηκε μια αναδρομή σε δύο δεκαετίες έργου, με στόχο την ενημέρωση και την ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων σχετικά με το μέλλον της φωνής των ασθενών και της συνηγορίας των ασθενών στην Ευρώπη. Η εκδήλωση κατέληξε σε ένα όραμα για το τι θα μπορούσε να επιτύχει το κίνημα των ασθενών τα επόμενα 10 χρόνια.

Ειδικότερα, οι πρωινές συνεδρίες έκαναν μια αναδρομή στα 20 χρόνια έργου του E.P.F και το απόγευμα οι ομιλίες επικεντρώθηκαν στους μελλοντικούς στόχους του οργανισμού, σχετικά με την ανάπτυξη αποτελεσματικών εκστρατειών πολιτικής και συνηγορίας, την ανάπτυξη ικανοτήτων στην κοινότητα των ασθενών και την έρευνα.

Τέλος, παρουσιάστηκε το «Μανιφέστο των Οργανώσεων Ασθενών», το οποίο ήταν αποτέλεσμα συνδιαμόρφωσης από τους παρευρισκόμενους και θα αποτελέσει επίκεντρο διεκδικήσεων. Το έργο του οργανισμού ως επικεφαλής της συνηγορίας των ασθενών στην Ευρώπη, παρέχει διαθεματική οπτική από μια ευρεία κοινότητα ασθενών, στη διαδικασία χάραξης πολιτικής για θέματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή τους.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, είναι μέλος του E.P.F από τις αρχές του 2021, στηρίζοντας το έργο και τις αξίες του οργανισμού μέσω και του δικού της έργου σε Πανελλαδικό πλαίσιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider