Στο «ραντάρ» της EBRD το ομόλογο της Aegean

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «ραντάρ» της EBRD το ομόλογο της Aegean
«Η EBRD είναι διατεθειμένη να στηρίξει τις νέες ομολογιακές εκδόσεις των ελληνικών εταιρειών» απαντά η αναπτυξιακή τράπεζα σε ερώτηση του insider.gr.

Να επενδύσει στο εταιρικό ομόλογο που ετοιμάζεται να εκδώσει η Aegean Airlines σε λίγες ημέρες εξετάζει σοβαρά η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ERBD), σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.

Χρηματιστηριακές πηγές αναφέρουν ότι η επένδυση της EBRD αναμένεται να ανέλθει τουλάχιστον σε 30 εκατ. ευρώ, σε σύνολο 200 εκατ. ευρώ που σχεδιάζει να «σηκώσει» από την αγορά εντός Ιανουαρίου ο αερομεταφορέας, με κουπόνι 3,6%.

«Η EBRD είναι διατεθειμένη να στηρίξει τις νέες ομολογιακές εκδόσεις των ελληνικών εταιρειών, εφόσον πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας και εσωτερικών εγκρίσεων», απαντά η αναπτυξιακή τράπεζα σε ερώτηση του insider.gr σχετικά με ενδεχόμενη συμμετοχή της στην έκδοση της Aegean. Απέφυγε, ωστόσο, να αποκαλύψει τα σχέδιά της για το συγκεκριμένο ομόλογο λόγω της εμπιστευτικότητας που διέπει τέτοιου είδους συναλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Θυμίζεται ότι το διοικητικό συμβούλιο της EBRD ενέκρινε επένδυση ύψους 185 εκατ. ευρώ σε εταιρικά ομόλογα με απόφασή του τον Ιούλιο του 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επαφές της αεροπορικής εταιρείας με την αναπτυξιακή τράπεζα είχαν ήδη ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Λονδίνο, στο περιθώριο του 13ο Roadshow της ΕΧΑΕ οποίο η Aegean πραγματοποίησε κατ΄ιδίαν συναντήσεις με ξένα funds.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider