Ράλι άνω του 3% για το πετρέλαιο - Άλμα και για την βενζίνη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι άνω του 3% για το πετρέλαιο - Άλμα και για την βενζίνη
Κέρδη άνω του 3% πέτυχε το πετρέλαιο την Πέμπτη λόγω της εκτίναξης της χρήσης καυσίμων.

Κέρδη άνω του 3% πέτυχε το πετρέλαιο την Πέμπτη λόγω της εκτίναξης της χρήσης καυσίμων πριν ο τυφώνας Μίλτον φτάσει στη Φλόριντα, τους κινδύνους προσφοράς στην προσφορά «μαύρου χρυσού» λόγω της αναταραχής στη Μέση Ανατολή, σε συνδυασμό με τα σημάδια ότι η ενεργειακή ζήτηση θα μπορούσε να αυξηθεί στις ΗΠΑ και την Κίνα.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate σημείωσε άνοδο 3,56% στα 75,85 δολ. το βαρέλι, ενώ τα futures για το Brent, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, κέρδισε 3,68%, κλείνοντας τα 79,40 δολ. το βαρέλι. Στις ΗΠΑ, μεγαλύτερο παραγωγό και καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, ο τυφώνας Μίλτον διέσχισε τη Φλόριντα και σε πολλά πρατήρια καυσίμων εξαντλήθηκε η βενζίνη, ενώ πάνω από 3,4 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις έμειναν χωρίς ρεύμα.

«Το κλείσιμο αρκετών βενζινάδικων και οι καθυστερημένες παραδόσεις φορτηγών με βυτιοφόρα πιθανότατα θα επηρεάσουν τις προμήθειες την επόμενη εβδομάδα, δεδομένης της ευρείας βάσης και των διακοπών ρεύματος», ανέφεραν αναλυτές της εταιρείας παροχής συμβουλών στην ενέργεια Ritterbusch and Associates.

«Αυτή η τεράστια αβεβαιότητα στις υποδομές της Φλόριντα γενικά έχει υποστηρίξει τις τιμές της βενζίνης» πρόσθεσαν με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της βενζίνης στις ΗΠΑ να εκτινάσσονται 4% την Πέμπτη. Το πετρέλαιο εκτοξεύτηκε νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού η Τεχεράνη εκτόξευσε 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου, αυξάνοντας την προοπτική αντιποίνων κατά των ιρανικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Κοκκίνισαν» οι ευρωαγορές - Άνοδος 3% για την GSK

Καθηλωμένο το Χρηματιστήριο - Αρνητικό 3/3

Επιστροφή στα κέρδη για τον χρυσό - Τέλος το «κόκκινο 6 στα 6»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider