Ανοδικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικό ξεκίνημα για το Χρηματιστήριο Αθηνών
Το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση της Πέμπτης εστιάζεται σε μη τραπεζικές μετοχές.

Αποστάσεις από το αρνητικό κλίμα των διεθνών χρηματιστηρίων λαμβάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα των συναλλαγών της Πέμπτης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 775,68 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,32%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,87 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 29 μετοχές, 26 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται σε μη τραπεζικές μετοχές. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΛΠ (+5,31%), της Grivalia Properties (+3,00%) και της Coca Cola HBC (+1,50%).

Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Το δεκαετές χρεόγραφο κινείται στην περιοχή του 3,33% και το πενταετές στην περιοχή του 2,97%.

Να σημειωθεί πως η Coca-Cola HBC AG ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2019, αύξηση εσόδων, σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση, κατά 4,7%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,31%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,22%.Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Τζιρακιάν +9,90% και Centric Συμμετοχών +7,27% , ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Τεχνική Ολυμπιακή -2,45% και ΣΕΛΟΝΤΑ -2,33%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider