Χρηματιστήριο: Αδυναμία υπέρβασης των 780 μονάδων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Αδυναμία υπέρβασης των 780 μονάδων
Σταθεροποιητικά έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, με την αγορά να δείχνει αδυναμία στην υπέρβαση των 780 μονάδων.

Σταθεροποιητικά έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών με την αγορά να δείχνει αδυναμία στην υπέρβαση των 780 μονάδων.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 774,37 μονάδες με οριακές απώλειες 0,10%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 43,3 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 32 σημείωσαν κέρδη, 30 πτώση και 48 ήταν αμετάβλητες.

Η δυναμική των τραπεζικών τίτλων δεν ήταν αρκετή προκειμένου να οδηγήσει υψηλότερα την αγορά. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,8270 ευρώ με άνοδο 3,05%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,98 ευρώ με άνοδο 1,18%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,76 ευρώ με άνοδο 0,86%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,3470 ευρώ με απώλειες 1,10%.

Σύμφωνα με αναλυτές η επίδοση των τραπεζικών τίτλων είναι πλέον εμφανής ότι δεν αρκεί και θα πρέπει να υπάρξουν εφεδρείες προκειμένου η αγορά να κινηθεί προς τις 800 μονάδες.

Την ίδια στιγμή η παρατεταμένη εκλογική περίοδος θέτει σε φάση αναμονής τους επενδυτές, οι οποίοι αναμένουν την επόμενη μέρα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.

Άλλωστε το κλίμα παροχολογίας αυξάνει τις αβεβαιότητες σε σχέση με την δημοσιονομική πορεία της χώρας, κάτι που έχει ήδη φανεί από τις αναφορές διεθνών οίκων για την ελληνική οικονομία.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές αναφέρουν πως οι 770 μονάδες αναδεικνύονται σε ισχυρή στήριξη για την αγορά η οποία ωστόσο χρειάζεται μεγαλύτερους όγκους για να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider