Χάνονται στηρίξεις στο Χρηματιστήριο – Βουτιά του Γενικού Δείκτη δια χειρός Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάνονται στηρίξεις στο Χρηματιστήριο – Βουτιά του Γενικού Δείκτη δια χειρός Τραμπ
Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές τα επίπεδα των 745 μονάδων αποτελούν καθοδική στήριξη που δεν πρέπει να χαθεί, διαφορετικά η αγορά κινδυνεύει να επιστρέψει χαμηλότερα των 700 μονάδων, ειδικά εάν το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμείνει αρνητικό.

Διευρύνονται οι πιέσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με την αγορά να ακολουθεί το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια, μετά την αναζωπύρωση της έντασης στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας.

Οι απειλές του Αμερικανού προέδρου για νέους δασμούς προς το Πεκίνο - και μάλιστα με άμεση ισχύ - ρίχνουν τις αγορές, με την εγχώρια να μοιάζει ανήμπορη να αντιδράσει υπό το βάρος του διεθνούς κύματος ρευστοποιήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο επισκιάζουν τις εξελίξεις στο εσωτερικό μέτωπο, καθώς σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, ενώ παράλληλα ξεκινά η τρίτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Λίγα λεπτά μετά τις 12:30, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 2,60% στις 754,16 μονάδες. Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 6,4 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται 11 σημειώνουν άνοδο, 28 πτώση και 31 είναι αμετάβλητες.

Το Χρηματιστήριο απώλεσε την τεχνική στήριξη των 770 μονάδων, με τις πιέσεις να εστιάζονται σε τίτλους που έχουν υπεραποδώσει όλο το προηγούμενο διάστημα και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημειώνει πτώση 3,02%. Η μετοχή της Πειραιώς χάνει 3,12%, ο τίτλος της Alpha Bank χάνει 3,49%, η Εθνική Τράπεζα υποχωρεί κατά 2,20% και η Eurobank χάνει κατά 3,03%.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με το δεκαετές χρεόγραφο να σημειώνει απόδοση 3,3% και το πενταετές να καταγράφει απόδοση 2,2%.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές τα επίπεδα των 745 μονάδων αποτελούν καθοδική στήριξη που δεν πρέπει να χαθεί διαφορετικά η αγορά κινδυνεύει να επιστρέψει χαμηλότερα των 700 μονάδων, ειδικά εάν το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμείνει αρνητικό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider