Η αύξηση της αβεβαιότητας «βύθισε» το Χρηματιστήριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η αύξηση της αβεβαιότητας «βύθισε» το Χρηματιστήριο
Τα γκρίζα σύννεφα στον ορίζοντα, στη σκιά των απειλών του Ντόναλντ Τραμπ, οδήγησαν τους επενδυτές στο Χρηματιστήριο, να κλειδώσουν κέρδη των προηγούμενων εβδομάδων, ρευστοποιώντας θέσεις κυρίως σε τραπεζικές μετοχές.

Η εκτίναξη της αβεβαιότητας διεθνώς μετά την απόφαση των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε επιβολή πρόσθετων δασμών προς την Κίνα, εν μέσω εμπορικών διαπραγματεύσεων, πυροδότησε μαζικές πωλήσεις στις διεθνείς αγορές και στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 754,20 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 2,60%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 46,7 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 47 σημείωσαν πτώση, 11 άνοδο και 37 ήταν αμετάβλητες.

Αναλυτές συσχέτισαν τη διόρθωση των διεθνών αγορών με το «Sell in May and go away» κάτι που εν πολλοίς μπορεί να βρει εφαρμογή και στην περίπτωση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, που ακόμη και σήμερα σημειώνει τη δεύτερη καλύτερη απόδοση διεθνώς από την αρχή του έτους.

Τα γκρίζα σύννεφα στον ορίζοντα οδήγησαν κάποιους επενδυτές στο Χρηματιστήριο, στο να κλειδώσουν κέρδη των προηγούμενων εβδομάδων, ρευστοποιώντας θέσεις κυρίως σε τραπεζικές μετοχές.

Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 1,7470 ευρώ με απώλειες 4,38%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,2880 ευρώ με απώλειες 4,38%.Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 1,90 ευρώ με απώλειες 4,04%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,7355 ευρώ με απώλειες 3,22%.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές τα επίπεδα των 745 μονάδων αποτελούν καθοδική στήριξη που δεν πρέπει να χαθεί διαφορετικά η αγορά κινδυνεύει να επιστρέψει χαμηλότερα των 700 μονάδων, ειδικά εάν το κλίμα στις διεθνείς αγορές παραμείνει αρνητικό.

Σταθεροποιητικά κινήθηκαν οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων με το δεκαετές χρεόγραφο να σημειώνει απόδοση 3,3% και το πενταετές να καταγράφει απόδοση 2,2%. Η εικόνα στην αγορά ομολόγων επιβεβαίωσε τον κανόνα που θέλει πολλά χαρτοφυλάκια να μετακινούνται από τις μετοχές στα ομόλογα στο διάστημα του Μαΐου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider