Χρηματιστήριο Αθηνών: Η έκθεση της Κομισιόν δεν πτόησε τους επενδυτές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο Αθηνών: Η έκθεση της Κομισιόν δεν πτόησε τους επενδυτές
Πρωταγωνιστές της ανόδου ήταν για ακόμη μια φορά οι τραπεζικές μετοχές.

Με κέρδη έκλεισε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακτώντας σημαντικό μέρος των απωλειών της Τρίτης. Βασικό χαρακτηριστικό των συναλλαγών ήταν η μεταβλητότητα και ο χαμηλός τζίρος.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 821,40 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,99%. Ο τζίρος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 61,4 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 69 σημείωσαν άνοδο, 41 πτώση και 32 ήταν αμετάβλητες.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης των θεσμών για την τρίτη αξιολόγηση ενισχυμένης εποπτείας και οι προειδοποιήσεις για το δημοσιονομικό κενό του 2019, την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, την εξέλιξη των μεταρρυθμίσεων και το τραπεζικό σύστημα, δεν πτόησαν τους επενδυτές που θεώρησαν πως η χθεσινή πτώση απετέλεσε αγοραστική ευκαιρία.

Η μικρή αύξηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων δεν στάθηκε και αυτή εμπόδιο στην επενδυτική διάθεση. Το δεκαετές ομόλογο αναφοράς σημείωσε απόδοση 2,96%, ενώ το πενταετές ομόλογο έκλεισε με απόδοση 1,79%.

Πρωταγωνιστές της ανόδου ήταν για ακόμη μια φορά οι τραπεζικές μετοχές. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,2950 ευρώ με άνοδο 4,08%.Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 2,74 ευρώ με άνοδο 3,40%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,6250 ευρώ με άνοδο 2,78%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,8010 ευρώ με άνοδο 1,39%.

Να σημειωθεί πως η άνοδος των τραπεζών ήλθε την ίδια στιγμή που οι θεσμοί στην έκθεση τους ανέφεραν πως η κατάσταση του χρηματοπιστωτικού τομέα της Ελλάδος εξακολουθεί να παρουσιάζει προκλήσεις και εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικές αδυναμίες, όπως το μεγάλο απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η χαμηλή κερδοφορία, η χαμηλής ποιότητας κεφαλαιακή δομή και η ισχυρή διασύνδεση κράτους – τραπεζών.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές σημειώνουν πως η αύξηση του συναλλακτικού τζίρου είναι προϋπόθεση για να μπορέσει η αγορά να ξεπεράσει την ανοδική τεχνική αντίσταση των 850 μονάδων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider