Χρηματιστήριο: Αναρριχήθηκε σε νέα υψηλά επίπεδα έτους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Αναρριχήθηκε σε νέα υψηλά επίπεδα έτους
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 0,80% στις 859,12 μονάδες. Το κλίμα στήριξε έκθεση της Citigroup σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να κερδίσει την αυτοδυναμία.

Με κέρδη και σε νέα υψηλά επίπεδα έτους έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν ο αυξημένος συναλλακτικός τζίρος.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με κέρδη 0,80% στις 859,12 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 107,56 ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν 44 σημείωσαν κέρδη, 37 πτώση και 41 ήταν αμετάβλητες.

Αν και η αγορά κινήθηκε νευρικά στην αρχή της συνεδρίασης, οι αγοραστές βρήκαν τον ρυθμό τους και τοποθετήθηκαν μαζικά σε δεικτοβαρείς μετοχές.

Με μεικτές τάσεις έκλεισαν οι τραπεζικές μετοχές. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,352 ευρώ με άνοδο 0,51%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,830 ευρώ με άνοδο 1,22%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 2,950 ευρώ με άνοδο 1,37%. Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,670 ευρώ με πτώση 1,12%.

Βελτίωση σημειώθηκε και στην αγορά ομολόγων. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 2,48%, ενώ η απόδοση του πενταετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 1,383%.

Το κλίμα στήριξε έκθεση της Citigroup σύμφωνα με την οποία η Νέα Δημοκρατία αναμένεται να κερδίσει την αυτοδυναμία, με τη διαφορά από τον ΣΥΡIZA να διαμορφώνεται στο περίπου 10%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider