Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία κέρδη 3,55% - Σε υψηλά 16 μηνών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία κέρδη 3,55% - Σε υψηλά 16 μηνών
O Ιούνιος ήταν ο έκτος συνεχόμενος ανοδικός μήνας για το Γενικό Δείκτη, φαινόμενο το οποίο είχε να εμφανιστεί από τον Αύγουστο του 2012.

Με κέρδη 1,09% στις 868,48 μονάδες έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αθηνών, με υψηλό τζίρο 125 εκατ. ευρώ.

Σε εβδομαδιαία βάση ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κέρδισε 3,55% και ανήλθε σε υψηλά επίπεδα 16 μηνών.

Η Alpha Bank έκλεισε στα 1,76 ευρώ με άνοδο 5,39%. Η Eurobank έκλεισε στα 0,8650 ευρώ με άνοδο 4,22%. Η Τράπεζα Πειραιώς έκλεισε στα 3,0640 ευρώ με άνοδο 3,86%. Η Εθνική Τράπεζα έκλεισε στα 2,41 ευρώ με άνοδο 2,47%.

Σύμφωνα με την ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ ο Ιούνιος ήταν ο έκτος συνεχόμενος ανοδικός μήνας για το Γενικό Δείκτη φαινόμενο το οποίο είχε να εμφανιστεί από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Φεβρουάριο του 2013 όταν είχαν σημειωθεί 7 συνεχόμενα μηνιαία κλεισίματα. Ο μήνας που τελείωσε είχε ουσιαστική αύξηση στον συναλλακτικό όγκο καθώς δεν μεσολάβησαν πακέτα ή αναδιαρθρώσεις δεικτών που να επηρέασαν την φυσιολογική ροή της Αγοράς.

Οι μέσες ημερήσιες συναλλαγές για τον Ιούνιο έκλεισαν κοντά στα 86 εκατ. ευρώ ενώ οι εισροές στα μετοχικά αμοιβαία ήταν αρκούντως ικανοποιητικές φθάνοντας κοντά στα 41 εκατ. ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο του 2019 έκλεισε στο υψηλό των προσδοκιών των επενδυτών όπως αυτές εκφράζονται στην απόλυτη τιμή του Γενικού Δείκτη.

«Βραχυπρόθεσμα η αγορά αναμένει την ερχόμενη Δευτέρα να προκύψει ένα κυβερνητικό σχήμα που θα έχει προοπτική ολοκλήρωσης της τετραετίας απόρροια των πολιτικών συσχετισμών και της δύναμης που θα συγκεντρώσει. Μεσοπρόθεσμα υπάρχουν γεγονότα που μπορούν να συμβάλουν στην συντήρηση του θετικού επενδυτικού κλίματος: Οι πιστοληπτικές αξιολογήσεις του Αυγούστου, η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων των τραπεζών, η έναρξη έργων που βρίσκονται σε διαρκή αναστολή ή καθυστέρηση και η επιτάχυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων των τραπεζών συνθέτουν τους βασικότερους καταλύτες για την μετεκλογική περίοδο», ανέφερε ο Μάνος Χατζηδάκης επικεφαλής ανάλυσης της ΒΕΤΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο τεχνικά η μεγάλη χρονική συσσώρευση δεν άλλαξε τα τεχνικά δεδομένα του στόχου των 895 μονάδων, έφερε ωστόσο σε θέση πώλησης τον MACD μετά από ένα μήνα ανοδικής διάθεσης. Η αλλαγή οφείλεται περισσότερο στην ατασική βραχυπρόθεσμη εικόνα της αγοράς και στην φυσιολογική φθορά της δυναμικής. Επισημαίνεται πάντως ότι ο MACD είθισται να αντιστρέφει τις τάσεις μετά από κάποια ικανή χρονική συσσώρευση και η ένταση αυτών των σημάτων δεν αποτελεί κάποια ισχυρή ένδειξη αντιστροφής της τάσης. «Η ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προσεγγίσει τα υψηλά του Φεβρουαρίου του 2018 (895 μονάδες) τα οποία αποτελούν και την ισχυρότερη μεσοπρόθεσμη αντίσταση που έχει μπροστά του ο Γενικός Δείκτης», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider