Χρηματιστήριο: Μάχη για τις 840 μονάδες, βουτιά 5% στις τράπεζες

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρηματιστήριο: Μάχη για τις 840 μονάδες, βουτιά 5% στις τράπεζες
Ρευστοποίηση κερδών και στάση αναμονής για τους πρώτους χειρισμούς της κυβέρνησης οδηγούν στο... ταμείο τους επενδυτές.

Βιαίη διόρθωση βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το απόγευμα της Τρίτης, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν κέρδη, μετά τις εκλογές της Κυριακής, αναμένοντας τις εξελίξεις για να επανατοποθετηθούν υπό τον «φόβο για το άγνωστο».

Μεγάλες πιέσεις δέχεται ο τραπεζικός κλάδος, με την πτώση του τραπεζικού δείκτη να φτάνει το 5%.

Η αγορά κινδυνεύει να χάσει και τις 840 μονάδες, μετά την απώλεια, νωρίτερα, των 850 μονάδων. Συγκεκριμένα, στις 16:45 (ώρα Ελλάδος), ο Γενικός Δείκτης κατέγραφε πτώση 4,21% στις 841 μονάδες, ενώ η αξία των συναλλαγών ανέρχονταν στα 57,25 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 20 μετοχές, 92 πτωτικά και 13 παραμένουν σταθερές.

Όπως εξηγούν στο insider.gr οι αναλυτές της Δεπόλας Χρηματιστηριακή, μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών σημειώθηκε συνεχής άνοδος στο ταμπλό και ήταν επόμενο τα κέρδη αυτά να ρευστοποιηθούν. Με πρώτη στάση τη ΔΕΗ και δεύτερη, ενδεχομένως, τις τράπεζες, η νέα κυβέρνηση θα δοκιμαστεί το επόμενο διάστημα, χωρίς περίοδο χάριτος.

Το ερώτημα είναι πού θα βρει αντίσταση ο Γενικός Δείκτης, καθώς κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι η διόρθωση έχει ολοκληρωθεί στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι οι πιέσεις στον Γενικό Δείκτη θα συνεχιστούν.

«Η συνέχεια είναι αχαρτογράφητη, οι επενδυτές περιμένουν τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης», σημειώνουν οι αναλυτές της Δεπόλας Χρηματιστηριακή». Ταυτόχρονα, αμηχανία δημιουργεί η δημόσια προσφορά που κατέθεσε η SAZKA GROUP για τον ΟΠΑΠ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider