Ελεύθερη πτώση στο Χρηματιστήριο μετά το «ναυάγιο»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελεύθερη πτώση στο Χρηματιστήριο μετά το «ναυάγιο»

Με μεγάλες απώλειες άνοιξε τη Μεγάλη Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους επενδυτές να προχωρούν σε μαζικές ρευστοποιήσεις μετά την ανακοίνωση ότι δεν θα διεξαχθεί το Eurogroup της Μεγάλης Πέμπτης και πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για να πάρουν θέση οι Ευρωπαίοι ηγέτες έναντι της στάσης του ΔΝΤ και της Γερμανίας.

Χαρακτηριστικό της ανησυχίας είναι πως η απόδοση του 2ετούς ελληνικού ομολόγου εκτινάχθηκε από το 9% τη Μεγάλη Δευτέρα στο 11,2% σήμερα, ενώ η απόδοση του 10ετούς τίτλου από το 8,4% έχει ανέλθει στο 8,9%.

Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο των πωλήσεων με τους επενδυτές να θεωρούν πως η νέα πολιτική αβεβαιότητα δυσχεραίνει τη θέση τους. Από τους τραπεζικούς τίτλους τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι Πειραιώς (-13,33%), Εθνική (11,30%), Eurobank (10,50%) και η Alpha Bank (-9%).

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών άνοιξε με πτώση 4,66% στις 571,66 μονάδες, με το τζίρο των συναλλαγών να είναι στα 4 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινούνται ανοδικές είναι 3, καθοδικές 21 και 52 αμετάβλητες.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν σημαντική τη διατήρηση των 570 μονάδων για την πορεία του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη και τονίζουν πως σε περίπτωση απώλειας των επιπέδων αυτών ακυρώνεται η πλαγιοανοδική κίνηση και η πρώτη τεχνική στηριξη εντοπίζεται στις 550 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider