Ανοίγει τη «στρόφιγγα» του πετρελαίου η Σαουδική Αραβία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοίγει τη «στρόφιγγα» του πετρελαίου η Σαουδική Αραβία

Σημαντική αύξηση της παραγωγής πετρελαίου σχεδιάζει για το 2016 η Σαουδική Αραβία –ο μεγαλύτερος εξαγωγέας παγκοσμίως, σε συνδυασμό με διεθνή επέκταση των εξαγωγών της.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο επικεφαλής της κρατικά ελεγχόμενης πετρελαϊοπαραγωγικής εταιρείας Saudi Aramco, η χώρα θα αυξήσει τη δυναμικότητα στα κοιτάσματα του Σάιμπαχ κατά 33% στα 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα τις επόμενες δυο-τρεις εβδομάδες και θα διπλασιάσει την παραγωγή φυσικού αερίου την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg.

«Παρόλο που είναι δύσκολο, εξακολουθεί να αποτελεί μια ευκαιρία ανάπτυξης για εμάς», δήλωσε ο Amin Nasser σε δημοσιογράφους στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Νταχράν, στην ανατολική Σαουδική Αραβία.

Την ώρα που το πετρέλαιο έχει αρχίσει να ανακάμπτει από τα χαμηλά των προηγούμενων μηνών, με την τιμή του Brent να κυμαίνεται πλέον πάνω από τα 44 δολάρια/βαρέλι, οι εξαγγελίες από τη Σαουδική Αραβία αναμένεται να επιφέρουν νέες πιέσεις στην τιμή του μαύρου χρυσού που υποχώρησε στις αρχές του έτους κάτω από τα 28 δολάρια το βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider