«Ράλι» στη Wall Street αναμένοντας το «πακέτο Τραμπ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ράλι» στη Wall Street αναμένοντας το «πακέτο Τραμπ»
Μεγάλη προσμονή από τους επενδυτές για τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να αναμένουν το κρίσιμο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης από το Λευκό Οίκο.

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν έχει ζητήσει εσπευσμένα την έγκριση από το Κογκρέσο, σε ένα πακέτο μέτρων που εστιάζει σε δάνεια, απευθείας χορήγηση επιταγών στους Αμερικανούς πολίτες, παροχή ρευστότητας για τις μικρές επιχειρήσεις, για τον περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία.

«Θα νικήσουμε και πιστεύω ότι θα νικήσουμε γρηγορότερα από όσο πιστεύουν οι άνθρωποι, ελπίζω», δήλωσε ο Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λευκό Οίκο, περιστοιχιζόμενος από ανώτατους συμβούλους του, αρμόδιους για την κρίση του κορονοϊού.

Σε πανικό η Fed

Η πανικόβλητη κίνηση της Fed να επανεκκινήσει ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) 700 δισ. δολαρίων σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα «μαμούθ» ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων για τη στήριξη της διατραπεζικής των ΗΠΑ, έδωσε το έναυσμα για μαζικές ρευστοποιήσεις και κλείσιμο θέσεων στη Wall τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να βλέπουν τα σύννεφα μιας βαθιάς ύφεσης. Ωστόσο η Fed δεν έμεινε μόνο σε αυτά «ανάβοντας» το πράσινο φως στις αμερικανικές τράπεζες να ξεκινήσουν νέες δανειδοτήσεις με μηδενικό απαιτούμενο αποθεματικό (πλήρης ελευθερία) ανοίγωντας πιθανώς τον «Ασκό του Αιόλου» για πολλοστή φορά.

«Εξετάζουμε να στείλουμε άμεσα επιταγές σε Αμερικανούς», δήλωσε ο Μνούτσιν στη συνέντευξη Τύπου. «Οι Αμερικανοί χρειάζονται τώρα ρευστό…και λέγοντας τώρα εννοώ μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες».

Δείκτες

Ειδικότερα, την Τρίτη ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 5,19% 21.237 μονάδες, κερδίζοντας 1.048 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 6% στις 2.529 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 6,23% στις 7.334 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider