Wall Street: Συνεχίζεται το κραχ ακόμα και μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Συνεχίζεται το κραχ ακόμα και μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης
Για πρώτη φορά από το 2017 η ο Dow Jones έπεσε κάτω απο τις 20.000 μονάδες.

Σε νέα κατακόρυφη πτώση επιδίδεται η Wall Street, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να παραμένει δέσμιο της ισχυρής μεταβλητότητας που έχει κατακλύσει τις διεθνείς αγορές, καθώς οι κυβερνήσεις ρίχνουν μεγάλα «πακέτα» στήριξης των οικονομιών στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Οι αμερικανικοί δείκτες θυμίζουν ένα πραγματικό «τρενάκι του τρόμου» το τελευταίο διάστημα, με του επενδυτές να παρακολουθούν έντρομοι την εξάπλωση του κορονοϊού διεθνώς.

Σε πανικό η Fed

Η πανικόβλητη κίνηση της Fed να επανεκκινήσει ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE) 700 δισ. δολαρίων σε συνδυασμό με ένα πρόγραμμα «μαμούθ» ύψους 1,5 τρισ. δολαρίων για τη στήριξη της διατραπεζικής των ΗΠΑ, έδωσε το έναυσμα για μαζικές ρευστοποιήσεις και κλείσιμο θέσεων στη Wall τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να βλέπουν τα σύννεφα μιας βαθιάς ύφεσης. Ωστόσο η Fed δεν έμεινε μόνο σε αυτά «ανάβοντας» το πράσινο φως στις αμερικανικές τράπεζες να ξεκινήσουν νέες δανειδοτήσεις με μηδενικό απαιτούμενο αποθεματικό (πλήρης ελευθερία) ανοίγωντας πιθανώς τον «Ασκό του Αιόλου» για πολλοστή φορά.

Οι δείκτες

Ειδικότερα, την Τετάρτη, στις 7:00 ώρα Έλλαδος ανεστάλη για 15 λεπτά η διαπραγμάτευση στη Wall καθώς ο S&P 500 έφτασε το 7% σε απώλειες.

Ο Dow Jones στις 8:30 ώρα Ελλάδος «βουλιάζει» 10% στις 19.058 μονάδες, χάνοντας 2.170 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει βουτιά 9,04% στις 2.301 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χάνει 7,83% στις 6.760 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider