«Άλμα» στη Wall Street από τις ελπίδες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άλμα» στη Wall Street από τις ελπίδες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού
Τις 700 μονάδες ανόδου πλησιάζει ο Dow Jones την Τρίτη.

Δυναμικό «comeback» επιχειρεί η Wall στο άνοιγμα της συνεδρίασης καθώς τόσο η χθεσινή ανακοίνωση της Fed όσο και οι ελπίδες για ένα φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ενισχύουν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Συγκεκριμένα, η Fed δήλωσε ότι θα αγοράσει, στη δευτερογενή αγορά, μεμονωμένα ομόλογα που έχουν περιθώριο ωρίμανσης 5 ετών ή λιγότερο. Αυτές οι αγορές θα συμβαδίζουν με τα ETF που ήδη αγοράζει, αλλά θα περιλαμβάνουν και κάποια junk bonds που υποβαθμίστηκαν μετά την κρίση της πανδημίας. Από τις 10 Ιουνίου, η Fed έχει λάβει περίπου 5,5 δισ. δολάρια σε ETF εταιρικών ομολόγων.

Έτσι σχεδιάζει να συμπληρώσει τις αγορές δευτερογενούς αγοράς με αγορές απευθείας από τους εκδότες μέσω του Primary Market Corporate Credit Facility. Η Fed αναφέρει ότι η υποστήριξη θα επιτρέψει στην κεντρική τράπεζα να αυξήσει τη διευκόλυνση να φτάσει τα 750 δισ. δολάρια.

Οι εκδότες πρέπει να έχουν αξιολογηθεί με BBB- ή / Baa3, ανάλογα με τον οίκο, από τις 22 Μαρτίου, λίγο πριν η Fed ανακοινώσει τις πιστωτικές της διευκολύνσεις.

Παράλληλα η χορήγηση χαμηλών δόσεων του στεροειδούς φαρμάκου δεξαμεθαζόνη σε νοσηλευόμενους ασθενείς του Covid-19 μείωσε κατά ένα τρίτο την θνητότητα μεταξύ των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με στοιχεία δοκιμών.

Τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας χαρακτηρίζονται «καθοριστικής σημασίας εξέλιξη» από τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν τις κλινικές δοκιμές με την ονομασία RECOVERY, οι οποίοι δηλώνουν ότι το φάρμακο θα πρέπει να περιληφθεί στο πρωτόκολλο για τους νοσηλευόμενους ασθενείς του Covid-19.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones ενισχύεται 2,68% στις 26.452 μονάδες, κατά 2,41% καταγράφει άνοδο ο S&P 500 στις 3.140 μονάδες, ενώ κέρδη 1,99% καταγράφει ο Nasdaq στις 9.919 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider