Ισχυρά κέρδη στη Wall - Στην «άκρη» οι προειδοποιήσεις Πάουελ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ισχυρά κέρδη στη Wall - Στην «άκρη» οι προειδοποιήσεις Πάουελ
Αψήφησαν τις προειδοποήσεις τους προέδρου της Fed οι επενδυτές της Wall Street.

Στην άκρη άφησε τις προειδοποιήσεις του κεντρικού τραπεζίτη των ΗΠΑ Τζερόμ Πάουελ η Wall Street την Τρίτη για την πορεία την αμερικανικής οικονομίας. Ο Dow Jones απομακρύνθηκε από τα υψηλά ημέρας (650 μονάδες) καταγράφοντας άνοδο 2,06% ήτοι 531,90 μονάδες.

Ο Πάουελ προειδοποιήσε μιλώντας στο Κογκρέσο πως η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο μακροπρόθεσμης ζημιάς από την υψηλά ανεργία και το κύμα πτωχεύσεων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως τόνισε ο Αμερικανός τραπεζίτης εάν δεν συγκρατηθεί και δεν αναστραφεί, η ύφεση θα μπορούσε να διευρύνει ακόμα περισσότερα το χάσμα στην οικονομική ευημερία.

Παράλληλα η χορήγηση χαμηλών δόσεων του στεροειδούς φαρμάκου δεξαμεθαζόνη σε νοσηλευόμενους ασθενείς του Covid-19 μείωσε κατά ένα τρίτο την θνητότητα μεταξύ των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με στοιχεία δοκιμών.

Τα αποτελέσματα της βρετανικής έρευνας χαρακτηρίζονται «καθοριστικής σημασίας εξέλιξη» από τους επιστήμονες που πραγματοποίησαν τις κλινικές δοκιμές με την ονομασία RECOVERY, οι οποίοι δηλώνουν ότι το φάρμακο θα πρέπει να περιληφθεί στο πρωτόκολλο για τους νοσηλευόμενους ασθενείς του Covid-19.

Δείκτες

Την Τρίτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,06% στις 26.295 μονάδες, κατά 1,9% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 3.124 μονάδες, ενώ κέρδη 1,75% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.895 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider