Τέλος στο τριήμερο θετικό σερί του Dow και του S&P 500

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος στο τριήμερο θετικό σερί του Dow και του S&P 500
Στις 170 μονάδες έφτασαν οι απώλειες του Dow Jones την Τετάρτη. Πτώση 0,36% για τον S&P 500.

Νευρικότητα επικράτησε στους επενδυτικούς κύκλους της Wall Street την Τετάρτη. Οι επενδυτές προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στο άνοιγμα της οικονομίας και στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε μεγάλες Πολιτείες.

H πολιτεία του Τέξας κατέγραψε άλμα 11% στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται με Covid-19, το μεγαλύτερο από τις 4 Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη. Σύμφωνα με το Bloomberg, 275 νέοι ασθενείς έφτασαν τον συνολικό αριθμό στους 2.793, αφήνοντας μόλις 1.473 κλίνες ΜΕΘ διαθέσιμες.

Παράλληλα στα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατασκευών νέων σπιτιών αυξήθηκαν 4,3% στις ΗΠΑ τον Μάιο, καθώς η οικονομία «άναψε σε ένα βαθμό τις μηχανές», ενθαρρύνοντας τους κατασκευαστές.

Τέλος η Fed ανέφερε την Τρίτη ότι θα αγοράσει, στη δευτερογενή αγορά, μεμονωμένα ομόλογα που έχουν περιθώριο ωρίμανσης 5 ετών ή λιγότερο. Αυτές οι αγορές θα συμβαδίζουν με τα ETF που ήδη αγοράζει, αλλά θα περιλαμβάνουν και κάποια junk bonds που υποβαθμίστηκαν μετά την κρίση της πανδημίας. Από τις 10 Ιουνίου, η Fed έχει λάβει περίπου 5,5 δισ. δολάρια σε ETF εταιρικών ομολόγων.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones διολίσθησε 0,65% στις 26.119 μονάδες, κατά 0,36% κατέγραψε πτώση ο S&P 500 στις 3.113 μονάδες, ενώ κέρδη 0,15% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.910 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider