Ολοταχώς για νέο ρεκόρ ο S&P 500

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοταχώς για νέο ρεκόρ ο S&P 500
Τα μέτρα για την ενίσχηση της αμερικανικής οικονομίας όπως είναι τα επιδόματα βρίσκονται στον αέρα. Αδιέξοδο στο Κογκρέσο.

Διστακτική άνοδος καταγράφεται στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον δεικτη S&P 500 να βρίσκεται ένα βήμα πριν από νέο ιστορικό ρεκόρ.

Ωστόσο η SocGen έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου πρόσφατα καθώς τόνισε πως μέσω του «ράλι» που έχουν καταγράψει το τελευταίο διάστημα οι διεθνείς αγορές, έχουν ήδη αποτιμήσει την πιθανή εύρεση και διάθεση του εμβολίου, και πλέον είναι ιδιαίτερα ευάλωτες.

Ενδεικτικό είναι πως από τις 13 Μαρτίου που η Wall Street εισήλθε σε bear market ο Nasdaq έχει ενισχυθεί κατά 32,35% ο Dow Jones 31,58% και ο S&P 500 35,99%. Ωστόσο εάν οι αμερικανικές μετοχές ακολουθήσουν την πορεία των προηγούμενων bear markets, αυτό θα συνεπάγεται απώλειες που θα φτάσουν περίπου το 15% έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στους επενδυτές το αδιέξοδο που δημιουργείται στο Κογκρέσο, με την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόσι, να βάζει τέλος στις συνομιλίες με τους Ρεπουμπλικάνους για το ζήτημα του νέου πακέτου μέτρων ενίσχυσης των Αμερικανών πολιτών. Πλέον τα μέτρα για την ενίσχηση της αμερικανικής οικονομίας όπως είναι τα επιδόματα βρίσκονται στον αέρα, προκαλώντας «πανικό» στους αμερικανούς που περιμένουν να λάβουν τα επιδόματα.

Δείκτες

Τη Δευτέρα ο Dow Jones χάνει οριακά 0,03% στις 27.923 μονάδες. Κέρδη 0,36% στις 3.384 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, ενώ κέρδη 0,72% σημειώνει ο Nasdaq στις 11.098 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider