Τεράστιες ανθρώπινες και οικονομικές απώλειες προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού όπως αναφέρει η Fed στα πρακτικά της συνεδρίασης που έλαβαν χώρας στις 27 και 28 Ιουλίου.

Η Fed δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της για να υποστηρίξει την αμερικανική οικονομία, προωθώντας τους στόχους της πλήρους απασχόλησης και της σταθερότητας των τιμών. Η πορεία της οικονομίας θα εξαρτηθεί σημαντικά από την πορεία του ιού.

Η κρίση στον τομέα της υγείας θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό στο εγγύς μέλλον και θέτει σημαντικούς κινδύνους για τις οικονομικές προοπτικές μεσοπρόθεσμα αναφέρει η Fed.

Με το πόδι στο γκάζι η Apple

Το «φραγμα» των 2 τρισ. δολάρια ξεπέρασε η Apple σε κεφαλαιοποίηση, και έτσι η εταιρεία από το Κουπερτίνο έγινε η πρώτη εταιρεία στα χρονικά που πέτυχε κάτι τέτοιο χάρη στο ράλι που καταγράφει η μετοχή της το τελευταίο τρίμηνο.

Η μετοχή του τεχνολικού κολοσσού ενισχύθηκε στα 467,81 δολάρια, ξεπερνώντας το όριο των 467,77 δολαρίων που απαιτούνταν για το ιστορικό ρεκόρ. Μόλις δύο μήνες χρειάστηκαν για να φτάσει η αξία της εταιρείας στα 2 τρισ. δολάρια από 1,5 τρισ. δολάρια που ήταν στις 16 Ιουνίου.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones έχασε 0,30% στις 27.693 μονάδες. Απώλειες 0,44% στις 3.374 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης S&P 500, ενώ κατά 0,57% διολίσθησε ο Nasdaq στις 11.146 μονάδες.