Ήπιες μεταβολές στη Wall Street - Συνεχίζει την επέλαση η Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ήπιες μεταβολές στη Wall Street - Συνεχίζει την επέλαση η Tesla
Συνεχίζει το «ράλι» η μετοχή της Tesla. Διστακτικές κινήσεις στη Wall.

Σε ήπιες διορθωτικές κινήσεις προχωράει την Παρασκευή η Wall Street, με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν και κέρδη. Ωστόσο η μετοχή της Tesla συνεχίζει να «τραβάει» τα βλέμματα των επενδυτών ξεπερνώντας τα 2.060 δολάρια.

Σε «βαρίδι» στη Wall Street εκτυλίσσεται η πιθανή αναδιαπραγμαύτεση της πρώτης φάσης της συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας με τον Λευκό Οίκο να μην επιβεβαιώνει τα διεθνή δημοσιεύματα. Παράλληλα ο σύνθετος δείκτης PMI ενισχύθηκε στις 54,7 μονάδες από τις 50,3 μονάδες τον Ιούλιο, σύμφωνα με την IHS Markit.

Στην ίδια κατεύθυνση ο δείκτης PMI υπηρεσιών ενισχύθηκε στις 54,8 μονάδες από 50 τον Ιούλιο, ενώ ο μεταποιητικός PMI στις 53,6 μονάδες από 50,9 μονάδες τον Ιούλιο.

Το χθεσινό «ράλι» 7,07% που κατέγραψε η μετοχή της Tesla «σπάζοντας» το φράγμα των 2.000 δολαρίων συνεχίζεται και την Παρασκευή, και εκτοξεύοντας την περιουσία του ανατρεπτικού ιδρυτή της Έλον Μασκ στα 90 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της εταιρεία ενισχύεται την Παρασκευή κατά 3,34% φτάνοντας 2.068 δολάρια.

Αξίζει να υπενθυμιζουμε πως ο Έλον Μασκ έγινε ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο μετά το άλμα της μετοχής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η αύξηση της περιουσίας του Μασκ τον έφερε στην 4η θέση πίσω από τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ, ξεπερνώντας τον μεγιστάνα Μπερνάρντ Αρνό ως τον πλουσιότερο μη-Αμερικανό στη λίστα Bloomberg Billionaires Index.

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones ενιχύεται 0,20% στις 27.800 μονάδες. Κέρδη 0,04% στις 3.387 μονάδες καταγράφει ο δείκτης S&P 500, ενώ απώλειες 0,04% σημειώνει ο Nasdaq στις 11.259 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider