Οι προσδοκίες για το νέο πακέτο μέτρων οδηγούν τη Wall Street

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι προσδοκίες για το νέο πακέτο μέτρων οδηγούν τη Wall Street
Κέρδη καταγράφει η Wall Street τη Δευτέρα. Ανακάμπτει ο τεχνολογικός κλάδος.

Με το δεξί «μπάινει» στην εβδομάδα η Wall Street σε μια εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας, εξαιτίας της υγείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, όσο του νέου πακέτο μέτρων που διαπραγματεύονται Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι.

Σφοδρές επικρίσεις δέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς βγήκε εκτός νοσοκομείου χθες Κυριακή, όπου νοσηλεύεται από την Παρασκευή προκειμένου να κάνει μια μικρή βόλτα με SUV και να χαιρετίσει πλήθος οπαδών του έξω από το νοσοκομείο.

Προς γενική έκπληξη, μια οχηματοπομπή αποτελούμενη από μαύρα SUV εμφανίστηκε μπροστά στις πύλες του νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ νωρίς το βράδυ, κι ο Ντόναλντ Τραμπ, με μάσκα, χαιρέτισε μέσα από το κλειστό παράθυρο του αυτοκινήτου της προεδρίας πολυάριθμους υποστηρικτές του, που είχαν εγκατασταθεί στον χώρο έξω από το νοσοκομείο το Σαββατοκύριακο.

Η κίνηση προκάλεσε σφοδρές επικρίσεις, από γιατρούς κι όχι μόνο, ιδίως επειδή έθεσε σε κίνδυνο τους πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας που συνόδευσαν τον ένοικο του Λευκού Οίκου στη βόλτα.

Παράλληλα οι διαπραγματεύσει μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνω φαίνεται παως μπαίνουν στην τελική ευθεία, καθώς η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι δήλωσε την Παρασκευή πως υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις τονίζοντας πως «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το κείμενο για να προχωρήσουμε γρήγορα και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία».

Δείκτες

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,79% στις 27.910 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,89% στις 3.352 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 1,19% στις 11.207 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider