Με το «πόδι στο γκάζι» η Wall Street - Στο επίκεντρο η υγεία του Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με το «πόδι στο γκάζι» η Wall Street - Στο επίκεντρο η υγεία του Τραμπ
«Ράλι» για τους δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές έλαβαν θετικά την είδηση πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έφυγε από το στρατιωτικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόνταν.

«Θα φύγω από το σπουδαίο Ιατρικό Κέντρο Ουόλτερ Ριντ σήμερα στις 18:30 (τοπική ώρα - 22:30 ώρα Ελλάδας). Νιώθω πολύ καλά! Μην φοβάστε την COVID. Μην την αφήσετε να εξουσιάζει τη ζωή σας. Έχουμε αναπτύξει, υπό την κυβέρνηση Τραμπ, ορισμένα πραγματικά σπουδαία φάρμακα και γνώση. Νιώθω καλύτερα από ό,τι πριν 20 χρόνια!» έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

Ωστόσο σύμφωνα με την Capital Economics οι εκλογές δείχνουν να παίρνουν το δρόμο τους. Στο τελευταίο της report ανέφερε πως οι πιθανότητες να επικρατήσει ο Μπάιντεν έναντι του Τραμπ μετά το πρώτο ντιμπέιτ ήταν στο 60%. Αυτές οι πιθανότητες έχουν ενισχυθεί πλέον φτάνοντας στο 65%. Εκτός αυτού μετά την αρνητική εξέλιξη με τον Τραμπ για το «στρατόπεδο» των Ρεπουμπλικάνων, έχει αρχίσει να επικρατεί στα διεθνή μέσα η εικόνα πως οι Δημοκρατικοί μπορούν να κερδίσουν τόσο την προεδρία όσο και τον έλεγχο της Γερουσίας και του Κογκρέσου, σαρώνοντας ουσιαστικά στις επικείμενες εκλογές.

Παράλληλα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων μπαίνουν στην τελική ευθεία, καθώς η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσυ Πελόζι δήλωσε την Παρασκευή πως υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις τονίζοντας πως «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για το κείμενο για να προχωρήσουμε γρήγορα και να καταλήξουμε σε μια συμφωνία».

Δείκτες

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,68% στις 28.148 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 1,80% στις 3.408 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε «ράλι» 2,32% στις 11.332 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider