«Έσβησαν» τις απώλειες Dow Jones και S&P 500 κλείνοντας με κέρδη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Έσβησαν» τις απώλειες Dow Jones και S&P 500 κλείνοντας με κέρδη

Τις απώλειες που κατέγραφε στο άνοιγμα της συνεδρίασης κατάφερε να «σβήσει» η Wall Street την Τετάρτη, με τον Dow Jones και τον S&P 500 να κλείνουν με κέρδη, ενώ με οριακές απώλειες έκλεσει ο Nasdaq.

Την Τέταρτη οι Pfizer και BioNTech έλαβαν έγκριση για χρήση των εμβολίων στη Βρετανία κατά του κορονοϊού και η χορήγησή τους θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα. «Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο τωνPfizer/BioNTech για χρήση», ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας. «Το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη Βρετανία από την επόμενη εβδομάδα», πρόσθεσε.

Από την άλλη σύμφωνα με το το Beige Book της Fed η οικονομική ανάκαμψης των ΗΠΑ παρέμεινε μέτρια καθώς έδειξε σημάδια επιβράδυνσης σε περιοχές όπου τα κρούσματα κορονοϊού είναι ιδιαίτερα υψηλά. Οι περισσότερες περιοχές χαρακτηρίζουν την οικονομική επέκταση ως ήπια ή μέτρια, ενώ τέσσερις περιφέρειες περιέγραψαν την ανάπτυξη που έχει σημειωθεί από αδύναμη έως ανύπαρκτη σύμφωνα με την έκθεση της Fed.

H Φιλαδέλφια και τρεις από τις τέσσερις μεσοδυτικές πολιτείες παρατήρησαν ότι η οικονομική δραστηριότητα άρχισε να επιβραδύνεται στις αρχές Νοεμβρίου, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν. Την ίδια στιγμή, παρατηρείται ήπια αύξηση σε ό,τι αφορά τις κατασκευές, τις εφοδιαστικές αλυσίδες και την αγορά κατοικίας.

Στον τραπεζικό τομέα, εκτιμάται πως υπάρχει επιδείνωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών των δανειακών χαρτοφυλακίων, ιδίως για τα δάνεια που έχουν λάβει επιχειρήσεις στον κλάδος της εστίασης και της φιλοξενίας.

Τέλος το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον Οκτώβριο η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 404.000 θέσεις, με τους αναλυτές να βάζουν τον πήχη στις 365.000 θέσεις.

Δείκτες

Την Τετάρτη ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,20% στις 29.883 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,18% στις 3.669 μονάδες, ενώ ο Nasdsaq έκλεισε με οριακές απώλειες 0,05% από το 1,04% στο άνοιγμα στις 12.349 μονάδες.

Ισχυρό «ράλι» 5,07% κατέγραψε η μετοχή της Boeing, με την Walgreens να ακολουθεί στο 3,59%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider