Σε ρυθμούς εορτών «μπαίνει» το Χρηματιστήριο - Απομακρύνεται ο στόχος των 800 μονάδων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε ρυθμούς εορτών «μπαίνει» το Χρηματιστήριο - Απομακρύνεται ο στόχος των 800 μονάδων

Ρίχνει ταχύτητες το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς μπάινουμε σε ρυθμούς εορτών, με τους επενδυτές να προβαίνουν σε επιλεκτικό profit taking με βάρος στους τραπεζικούς τίτλους.

Οι όποιες προσπάθειες υπήρξαν για την αναρρίχηση προς τις 800 μονάδες πριν το κλείσιμο του έτους, δε φαίνεται να τελεσφορούν με τους ξένους θεσμικούς να έχουν κλείσει βιβλία και να κινούνται περισσότερο σε ένα βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ η αυριανή συνεδρίαση (Παρασκευή) θα οδηγήσει σε μια έντονη μεταβλητότητα εξαιτίας του triple witching (ταυτόχρονη λήξη των δικαιωμάτων προαίρεσης μετοχών, συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών - δεικτών και δικαιωμάτων προαίρεσης δεικτών).

Αξίζει να επισημάνουμε πως αύριο θα εισέλθουν στον Mid Cap οι μετοχές των Παπουτσάκης και BriQ καθώς αφαιρούνται αυτές των ΟΛΘ και ΙΑΣΩ, ενώ στο Γενικό Δείκτη εισέρχονται Entersoft και Centric και αφαιρούνται Μοτοδυναμική και Κλουκίνας-Λάππας

Έτσι, την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 0,19% στις 790,77 μονάδες, με τον τζίρο να «προσγειώνεται» στα 66,46 εκατ. ευρώ και τον όγκο στα 35,78 εκατ. τεμάχια. Ήπιες απώλειες 0,42% κατέγραψε και ο FTSE 25, στις 1.891,96 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,93% στις 512,41 μονάδες.

Στις τράπεζες τις υψηλότερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο 3,25%, με τη Eurobank να ακολουθεί στο 2,34% και την Alpha Bank στο 1,99%, ενώ ξεχώρισε ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας που κατέγραψε άνοδο 1,64%.

Με κέρδη έκλεισε η μετοχή του ΟΤΕ καθώς ενισχύθηκε κατά 1,11%, της ΕΧΑΕ 1,56% και του ΟΛΘ στο 1,68%. Πτώση 1,88% για τον ΟΠΑΠ, 1,67% για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Ιντρακόμ 1,58%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider