Πετρέλαιο: Πτώση έφερε η ανησυχία για τη ζήτηση της Ινδίας - Επέτειος ενός έτους από το ιστορικό αρνητικό κλείσιμο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πετρέλαιο: Πτώση έφερε η ανησυχία για τη ζήτηση της Ινδίας - Επέτειος ενός έτους από το ιστορικό αρνητικό κλείσιμο
Με πτώση ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης η τιμή του πετρελαίου καθώς τα κρούσματα-ρεκόρ στην Ινδία επιδεινώνουν τις προβλέψεις για την οικονομία και κατ'επέκτασιν την ενεργειακή ζήτηση της χώρας.

Με πτώση ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης η τιμή του πετρελαίου καθώς τα κρούσματα-ρεκόρ στην Ινδία επιδεινώνουν τις προβλέψεις για την οικονομία και κατ'επέκτασιν την ενεργειακή ζήτηση της χώρας. Η τιμή υποχώρησε επίσης εν μέσω της προόδου που σημειώνεται στις διαπραγματεύσεις για τα πυρηνικά του Ιράν, με τον Ιρανό Πρόεδρο Hassan Rouhani να δηλώνει πως οι συζητήσεις για μια συμφωνία έχουν ολοκληρωθεί κατά 60-70%.

Οι ανωτέρω παράγοντες ανέτρεψαν τη στήριξη στην τιμή που πρόσφεραν στη διάρκεια των συναλλαγών η διακοπή των εξαγωγών από ένα λιμάνι της Λιβύης και η αδυναμία του αμερικανικού δολαρίου.

Η τιμή του αργού WTI, παραδόσεως Μαΐου -το οποίο λήγει σήμερα- υποχώρησε κατά 94 σεντς ή κατά 1,5% για να κλείσει στα 62,44 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το πιο ενεργό συμβόλαιο, παραδόσεως Ιουνίου, έχασε 76 σεντς ή 1,2% στα 62,67 δολάρια το βαρέλι.

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας, με μεγάλα τμήματα της χώρας να βρίσκονται σε καθεστώς lockdown. Ο πρωθυπουργός Narendra Mondi απηύθυνε διάγγελμα προς το λαό, αποκλείοντας ένα εθνικό lockdown ως μέτρο περιορισμού της πανδημίας.

Σημειώνεται ότι σήμερα κλείνει ένας χρόνος από το αρνητικό κλείσιμο του συμβολαίου ενός μήνα του WTI. Στις 20 Απριλίου του 2020, το συμβόλαιο Μαΐου, είχε βυθιστεί 306% ή 55,90 δολάρια στα -37,63 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider