Ο Μπάιντεν ζητά από τον ΟΠΕΚ+ αύξηση τις παραγωγής πετρελαίου - Απώλειες για τον «μαύρο χρυσό»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπάιντεν ζητά από τον ΟΠΕΚ+ αύξηση τις παραγωγής πετρελαίου - Απώλειες για τον «μαύρο χρυσό»
«Χρειάζονται περισσότερα μέτρα για την στήριξη της ενεργειακής αγοράς» το μήνυμα του επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, στον Οργανισμό.

Σημαντική πτώση στα συμβόλαια των τιμών πετρελαίου προκαλούν οι πιέσεις της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν στις ΗΠΑ προς τον ΟΠΕΚ+ για αύξηση της παραγωγής του «μαύρου χρυσού» προκειμένου να ενισχυθεί η ανάκαμψη της οικονομίας μετά την κρίση του κορονοϊού.

Μιλώντας στον CNBC, ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, ανέφερε πως «οι ανταγωνιστικές αγορές ενέργειας θα διασφαλίσουν την παροχή αξιόπιστων και σταθερών ενεργειακών διαθεσίμων. Ο ΟΠΕΚ+ πρέπει να κάνει περισσότερα βήματα για να στηρίξει την ανάκαμψη της οικονομίας».

Σχολιάζοντας την απόφαση του Οργανισμού τον περασμένο μήνα, για αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 400.000 βαρέλια ανά μέρα, ο Σάλιβαν ανέφερε ότι «αυτή η απόφαση απλά δεν αρκεί από μόνη της. Χρειάζονται περισσότερα μέτρα για την στήριξη της ενεργειακής αγοράς».

Η αντίδραση της αγοράς

Λίγο μετά από τη δήλωση του συνεργάτη του Αμερικανού προέδρου, οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν αισθητή πτώση.

Το μέσο ενδιάμεσο αργό του Δυτικού Τέξας (WTI) υποχωρεί 1,20% ή 80 σεντ στα 67.49 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ έπεσε περίπου 1% στα 69.85 δολάρια ανά βαρέλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ώθηση στο πετρέλαιο δίνουν οι ισχυρές προοπτικές ανάκαμψης στις ΗΠΑ

Κέρδη στο πετρέλαιο μετά από το μίνι sell-off

gazzetta
gazzetta reader insider insider