Νέα ρεκόρ για S&P 500, Nasdaq με «καύσιμο» τα στοιχεία για την αγορά εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα ρεκόρ για S&P 500, Nasdaq με «καύσιμο» τα στοιχεία για την αγορά εργασίας
Κέρδη για τους κυριότερους δείκτες της αμερικανικής αγοράς - Σε νέα ιστορικά υψηλά S&P 500 και Nasdaq μετά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη έφεραν αισιοδοξία στους επενδυτικούς κύκλους, με το ενδιαφέρον πλέον να επικεντρώνεται στις αυριανές ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ σχετικά με το ύψος της ανεργίας.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones διαμορφώθηκε στις 35.443 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,37%, ενώ με άνοδο 0,28% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο διευρυμένος S&P 500, που έκλεισε στις 4.536 μονάδες, καταρρίπτοντας πιάνοντας νέα ιστορικά υψηλά για 54η φορά εντός του 2021.

Τέλος, νέο ρεκόρ και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος έκλεισε στις 15.331 μονάδες, με κέρδη 0,14%.

Στο ταμπλό, «άλμα» 12% σημείωσε ο τίτλος της ChargePoint μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου της εισηγμένης, ενώ ισχυρές απώλειες 9% και 8% κατέγραψαν οι μετοχές των Chewy και Five Below αντίστοιχα, οι επιδόσεις των οποίων ήταν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μάκρο

Θετικά αποτίμησε η αγορά τα νέα στοιχεία για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας, οι νέες αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας ανήλθαν σε 340.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 28 Αυγούστου, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2020.

Παράλληλα, στα θετικά της ημέρας κατατάσσεται και η μείωση 4,3% που κατέγραψε τον Ιούλιο και το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ, το οποίο διαμορφώθηκε στα 70,1 δισ. δολάρια, τη στιγμή που εκτιμήσεις των αναλυτών ανέβαζαν το έλλειμμα στα 71 δισ. δολάρια.

Εταιρικά νέα

Βαρύς αποδείχθηκε ο «πέλεκυς» των ιρλανδικών αρχών για τη WhatsApp που ανήκει στη Facebook καθώς της επιβλήθηκε πρόστιμο 225 εκατ. ευρώ για παραβίαση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων της ΕΕ.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας δήλωσε την Πέμπτη ότι το WhatsApp απέτυχε να τεκμηριώσει το τι κάνει τα δεδομένα των πολιτών πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το πώς συλλέγονται τα προσωπικά τους στοιχεία, καθώς και πώς το WhatsApp μοιράζεται δεδομένα με το Facebook.

Το πρόστιμο WhatsApp είναι η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβάλει η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή για παραβάσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων της Ευρώπης ή του GDPR.

Εμπορεύματα

Απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σημείωσε η τιμή του χρυσού, με το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης να χάνει 4,5 δολαρίων/ουγγιά ή 0,3% και να διαμορφώνεται στα 1.811 δολάρια/ουγγιά.

Στον αντίποδα, η απόφαση του OPEC και των συμμάχων του να προχωρήσουν με την αύξηση της παραγωγής δε στάθηκε αρκετή να ανακόψει τη νέα άνοδο για τις τιμές του WTI, το οποίο κατέγραψε την καλύτερή του επίδοση από τις 3 Αυγούστου, κλείνοντας στα 69,99 δολάρια το βαρέλι, με άνοδο 2% ή 1,4 δολάρια/βαρέλι.

Τέλος, το Brent Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 1,44 δολάρια ή 2%, στα 73,03 δολάρια το βαρέλι στο ICE του Λονδίνου, σημειώνοντας κέρδη για πρώτη φορά σε τρεις συνεδριάσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider