«Ολοταχώς για τα 35 δολάρια οδεύει το πετρέλαιο»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ολοταχώς για τα 35 δολάρια οδεύει το πετρέλαιο»

Tον δρόμο για περαιτέρω πτώση της τιμής του «μαύρου χρυσού» ανοίγει, σύμφωνα με τους αναλυτές, η πρόσκαιρη υποχώρηση του κάτω από το «ψυχολογικό όριο» των 40 δολαρίων το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται εδώ πως τα συμβόλαια του πετρελαίου έκλεισαν τη Δευτέρα με πτώση 3,7% στα 40,06 δολάρια το βαρέλι κι ενώ ενδοσυνεδριακά υποχώρησαν κάτω των 40 δολαρίων το βαρέλι.

«Μετά τις πιέσεις που δέχθηκε τη Δευτέρα ο μαύρος χρυσός, πλέον η πιθανότητα να υποχωρήσει κι άλλο είναι ορατή. Μια πτώση ακόμη πέντε δολαρίων, στα επίπεδα των 35 δολαρίων το βαρέλι, διαφαίνεται πλέον στον ορίζοντα», επισημαίνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο CNBC, επικαλούμενο τις προβλέψεις σειράς αναλυτών.

«Τα στοιχήματα πως τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου θα πάρουν την ανιούσα έχουν σχεδόν εκλείψει, καθώς οι παραδοχές για ένα θετικό σενάριο για τον μαύρο χρυσό έχουν καταρρεύσει», προειδοποιεί ο ιδρυτής του Again Capital, John Kilduff.

«Πλέον, μετά και την ενδοσυνεδριακή υποχώρηση του πετρελαίου κάτω των 40 δολαρίων το βαρέλι τη Δευτέρα, έχει ανοίξει ο δρόμος τουλάχιστον για τα επίπεδα των 35 δολαρίων. Προς τα εκεί οδεύει ολοταχώς ο μαύρος χρυσός», προβλέπει ο Kilduff.

«Οι traders πρέπει να έχουν στο μυαλό τους πως είναι πιθανό το πετρέλαιο να δοκιμάσει εκ νέου ακόμη και το χαμηλό των 26,05 δολαρίων το βαρέλι, στο οποίο είχε διολισθήσει τον χειμώνα», εξηγεί.

Κρίσιμο σημείο για τον «μαύρο χρυσό» χαρακτηρίζει τα 35 δολάρια το βαρέλι και ο Mike Dragosits, στρατηγικός αναλυτής, αρμόδιος για τα εμπορεύματα, της TD Securities.

Ωστόσο, δεν θεωρεί πως είναι πιθανή μια βίαιη υποχώρηση της τιμής στο χαμηλό των 20 δολαρίων το βαρέλι. «Θεωρώ πως αν το πετρέλαιο φτάσει στα επίπεδα των 35 δολαρίων το βαρέλι, εκεί και θα σταματήσει. Δεν πρόκειται να υποχωρήσει περαιτέρω. Τα θεμελιώδη είναι ισχυρότερα τώρα από ότι ήταν στις αρχές του έτους», υποστηρίζει.

«Μπορεί σε ημερήσια βάση το πετρέλαιο να χάνει τα επίπεδα των 40 δολαρίων, κινούμενο προς τα 39 δολάρια το βαρέλι, ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να παγιωθεί. Δεν θα γίνει σε μόνιμη βάση», εκτιμά, από την πλευρά της, η Tamar Essner, διευθύντρια ενέργειας στη Nasdaq Advisory Services.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider