Θετικές διαθέσεις στην Wall Street, με την προσοχή στην Fed και στις κυρώσεις για την Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικές διαθέσεις στην Wall Street, με την προσοχή στην Fed και στις κυρώσεις για την Ουκρανία
Τριψήφια άνοδος για τον Dow Jones και οριακές απώλειες για τον Nasdaq, πριν από τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας.

Με διάθεση ανόδου κινείται η Wall Street, συνεχίζοντας τα κέρδη της Πέμπτης και υπό τις διαβεβαιώσεις πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) δεν θα αλλάξει τον σχεδιασμό της για άρση των υποστηρικτικών μέτρων λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και τον «πόλεμο» κυρώσεων μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,57% ή 193,29 μονάδες στις 34.084 μονάδες.

Ο S&P 500 ανεβαίνει 0,36% ή 15,83 μονάδες στις 4.402 μονάδες.

Ο Nasdaq υποχωρεί οριακά 0,04% ή 5,92 μονάδες στις 13.743 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών εστιάζει και πάλι στον διοικητή της Fed, Τζερόμ Πάουελ, που μιλά στην επιτροπή τραπεζικών υποθέσεων του Κογκρέσου εν αναμονή νέων προβλέψεων της τράπεζας για το πως η αμερικανική οικονομία μπορεί να επηρεαστεί από τον πόλεμο στην Ανατολική Ευρώπη.

Ακόμα, συνεχίζονται οι αναφορές των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και άλλων μεγάλων δυτικών χωρών για νέες κυρώσεις στη Ρωσία εάν δεν υπάρξει αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ουκρανία.

Εξάλλου, την Παρασκευή αναμένονται τα στοιχεία για τη δημιουργία των νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ κατά τον Φεβρουάριο απ' όπου μπορεί να προκύψουν δεδομένα για το κατά πόσο η αμερικανική αγορά εργασίας επηρεάζεται από την άνοδο του πληθωρισμού στη χώρα (βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών).

Μάκρο

Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καθώς διαμορφώθηκαν σε 215.000 έναντι 232.000 την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 225.000 αιτήσεις.

Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο των νέων αιτήσεων τις τελευταίες 8 εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές - Κέρδη 1% για τον STOXX 600

gazzetta
gazzetta reader insider insider