Γερμανία: Δέσμευση για σύναψη μιας ευρύτερης συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις Φιλιππίνες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Δέσμευση για σύναψη μιας ευρύτερης συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας με τις Φιλιππίνες
Μανίλα και Βερολίνο εμβαθύνουν τους στρατιωτικούς τους δεσμούς ενώ τους τελευταίους μήνες έχει κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ της Κίνας και των Φιλιππίνων.

Οι Φιλιππίνες και η Γερμανία δεσμεύθηκαν να συνάψουν μια ευρύτερη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας, ανέφεραν οι υπουργοί Άμυνας τους σε κοινή δήλωση σήμερα.

Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους συναντήθηκε με τον Φιλιππινέζο ομόλογό του Γκίλμπερτ Τεοντόρο στη Μανίλα για να ενισχύσουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, που γιορτάζουν 70 χρόνια διπλωματικών σχέσεων.

Οι υπουργοί δεσμεύτηκαν στην ανάπτυξη μακροπρόθεσμων σχέσεων μεταξύ των ενόπλων δυνάμεών τους προκειμένου να επεκτείνουν την εκπαίδευση και τις διμερείς ανταλλαγές, να διερευνήσουν ευκαιρίες για επέκταση της διμερούς συνεργασίας στο θέμα των εξοπλισμών και να συμμετάσχουν σε κοινά προγράμματα.

Η Μανίλα και το Βερολίνο εμβαθύνουν τους στρατιωτικούς τους δεσμούς ενώ τους τελευταίους μήνες έχει κλιμακωθεί η ένταση μεταξύ της Κίνας και των Φιλιππίνων, που αλληλοκατηγορούνται για κινήσεις σε αμφισβητούμενες περιοχές της Νότιας Σινικής Θάλασσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σουδάν: 23 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση παραστρατιωτικών στην πόλη Ελ Φάσερ

Ισραήλ: Δύο νεκροί από επίθεση Παλαιστίνιου με μαχαίρι

Μέση Ανατολή: Αυξάνεται η ένταση - Δεκάδες ρουκέτες της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider