Διευρύνεται η πτώση στη Wall Street - Πάνω από 600 μονάδες χάνει ο Dow

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διευρύνεται η πτώση στη Wall Street - Πάνω από 600 μονάδες χάνει ο Dow
Πτώση άνω του 2% και για τους τρεις δείκτες.

Τελευταία ενημέρωση 22:10

Ισχυρή πτώση καταγράφουν οι δείκτες της Wall Street, με τον Dow να χάνει πάνω από 600 μονάδες, καθώς οι συγκρούσεις στην Ουκρανία συνεχίζονται την ώρα που ξεκίνησε ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων, με τη Ρωσία να θέτει σαφείς όρους.

O Dow Jones υποχωρεί 2%, χάνοντας 693,9 μονάδες, με τον S&P 500 να σημειώνει απώλειες 2,65% και τον Nasdaq 3,2%.

«Η αγορά μετοχών παλεύει με το μεγάλο σοκ των εμπορευμάτων, κυρίως των τιμών του πετρελαίου, και ανησυχεί ότι αυτό θα μπορούσε να μετατραπεί σε στασιμοπληθωριστικό σοκ αντί απλώς σε ένα σοκ πληθωρισμού», δήλωσε στο CNBC η Kathy Bostjancic, επικεφαλής οικονομολόγος στην Oxford Economics. «Οι μετοχές θα κλειδώσουν τις αλλαγές στις τιμές του πετρελαίου και την προοπτική ενός εμπάργκο ρωσικού πετρελαίου».

Η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, του ολλανδικού TTF, εκτοξεύτηκε νωρίτερα στα 345 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ πλέον έχει υποχωρήσει στα 237,27 ευρώ. Η τιμή έχει 14πλασιαστεί μέσα σε έναν χρόνο. Το νικέλιο έφτασε τα 48.000 δολάρια γύρω στις 18.00, αύξηση άνω του 60%. Το αλουμίνιο ξεπέρασε για πρώτη φορά σήμερα το όριο των 4.000 τον τόνο (4.073,50 δολάρια) ενώ ο χαλκός και το παλλάδιο κυμαίνονταν στα 10.845 δολάρια ο τόνος και στα 3.442,47 δολάρια η ουγγιά αντίστοιχα.

Παράλληλα, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αυξήθηκαν, με το 10ετές να διαμορφώνεται στο 1,76%, αυξημένο κατά σχεδόν 4 μονάδες βάσης.

Μεταξύ των μεγαλύτερων χαμένων οι τραπεζικές μετοχές, με τη Citigroup να υποχωρεί 3,9% και την U.S. Bancorp να χάνει σχεδόν 3%.

Αντίθετα, η μετοχή της Bed, Bath & Beyond, εκτινάχθηκε πάνω από 65% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αφού ο πρόεδρος της GameStop, Ryan Cohen, αποκάλυψε ότι κατέχει σχεδόν 10% μερίδιο στο κατάστημα λιανικής, μέσω της επενδυτικής του εταιρείας RC Ventures.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Dow και ο S&P 500 υποχώρησαν περίπου 1,3%. Ο Dow σημείωσε την τέταρτη εβδομάδα απωλειών. Ο Nasdaq Composite έχασε περίπου 2,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο: Οι ΗΠΑ εξετάζουν την απαγόρευση χωρίς τους συμμάχους

gazzetta
gazzetta reader insider insider