Προσπάθεια αντίδρασης στην Wall στην «σκιά» του χθεσινού sell-off

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προσπάθεια αντίδρασης στην Wall στην «σκιά» του χθεσινού sell-off
Ψάχνει αντίδραση η αγορά μετά την χειρότερη ημέρα της εδώ και αρκετούς μήνες.

Τελευταία ενημέρωση 22.15

Στην «σκιά» της χειρότερης ημέρας της αμερικανικής αγοράς εδώ και αρκετούς μήνες εξελίσσεται η συνεδρίαση της Τρίτης στην Wall Street με τους επενδυτές να καταβάλλουν προσπάθειες ώστε να αντιστρέψουν το αρνητικό κλίμα που κυριαρχεί, καθώς οι εξελίξεις από την Ουκρανία και ιδιαίτερα το «πολεμικό» κλίμα που διαμορφώνεται μεταξύ Ρωσίας και Δύσης εξαιτίας των εκατέρωθεν κυρώσεων δημιούργει έντονη ανασφάλεια και επιφυλακτικότητα.

Την ίδια στιγμή, οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό την ανοδική τους πορεία που έχει φέρει το αμερικανικό brent στα επίπεδα των 129 δολαρίων/βαρέλι, ενώ το αναμενόμενο εμπάργκο στην προμήθειά του από την Ρωσία από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανοίγει πλέον τον δρόμο για περαιτέρω εκτόξευση των τιμών.

Αναλυτικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,44% και βρίσκεται στις 32.961 μονάδες, ενώ ενδοσυνεδριακά έφτασε να κερδίζει ως και 500 μονάδες στην απόπειρα να «ορθοποδήσει» από την χθεσινή «βουτιά» των 800 μονάδων.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,31% στις 4.213 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κερδίζει 0,79% στις 12.931 μονάδες.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των πετρελαϊκών κολοσσών Chevron και Exxon Mobil σημειώνουν κέρδη 2,6% και 2,5% αντίστοιχα, ενώ αντίστοιχη εικόνα παρουσιάζουν και οι τίτλοι των ενεργειακών Enphase Energy and SunPower, οι οποίες κερδίζουν 3,9% και 6,8% αντίστοιχα.

Μάκρο

Κατά 9,4% διευρύνθηκε τον Ιανουάριο το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ και έφτασε στα 89,7 δισ. δολάρια, καθώς οι ΗΠΑ αγόραζαν περισσότερο πετρέλαιο, αυτοκίνητα και άλλα αγαθά από το εξωτερικό.

Το έλλειμμα διευρύνθηκε από το αναθεωρημένο ποσό των 81,9 δισ. δολαρίων τον Δεκέμβριο, που ήταν επίσης ιστορικό-υψηλό.

Στα επιμέρους στοιχεία, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 1,2% τον Ιανουάριο, στο υψηλό των 314,1 δισ. δολαρίων, έχοντας ξεπεράσει τα 300 δισ. δολάρια για τρεις διαδοχικούς μήνες για πρώτη φορά. Οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,7% στα 224,4 δισ. δολάρια, καταγράφοντας το μικρότερο ποσό σε τέσσερις μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Εκτός» S&P Dow Jones Indices οι ρωσικές μετοχές - Έχασε το status της «αναδυόμενης αγοράς»

Τα σενάρια της BofA για πετρέλαιο και φυσικό άεριο - Πού βλέπει τις τιμές

gazzetta
gazzetta reader insider insider