Έβγαλε αντίδραση η Wall Street - Ράλι 650 μονάδων για τον Dow Jones

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έβγαλε αντίδραση η Wall Street - Ράλι 650 μονάδων για τον Dow Jones
Κέρδη 3,6% για τον Nasdaq, καλύτερη ημερήσια επίδοση (+2,57%) από τον Ιούνιο του 2020 για τον S&P 500.

Με σημαντικά κέρδη ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, αφήνοντας πίσω τους με εμφατικό τρόπο τα διαδοχικά sell-off των προηγούμενων ημερών.

Η ραγδαία αποκλιμάκωση των τιμών των εμπορευμάτων -και ιδιαίτερα του αργού πετρελαίου-, έδωσε νέα πνοή στην επενδυτική ψυχολογία, ενώ οι ελπίδες για μία άμεση συμφωνία για τερματισμό των εχθροπραξιών στην Ουκρανία αναπτερώθηκαν από την είδηση της επικείμενης συνάντησης του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με τον Ουκρανό ομόλογό του στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones - οποίος μετρούσε τέσσερις διαδοχικές πτωτικές συνεδριάσεις- έβγαλε αντίδραση και έκλεισε με κέρδη 653 μονάδων ή 2% και διαμορφώθηκε στις 32.286 μονάδες, αν και ενδοσυνεδριακά τα κέρδη του ξεπέρασαν ακόμα και τις 800 μονάδες.

Παρόμοια εικόνα και για τον διευρυμένο δείκτη S&P 500, ο οποίος ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 4.277 μονάδες, ενισχυμένος κατά 2,57%, επιτυγχάνοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοσή του από τον Ιούνιο του 2020, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε ισχυρά κέρδη 3,59%, κλείνοντας στις 13.255 μονάδες.

Εμπορεύματα

Πτώση άνω του 12% κατέγραψαν την Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου στον απόηχο των ανακοινώσεων ΗΠΑ-Βρετανίας σχετικά με την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού αργού εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Απριλίου για το αμερικανικό WTI έχασε 12,3% και βρέθηκε στα 108,7 δολάρια/βαρέλι, ενώ τα συμβόλαια Μαΐου του ευρωπαϊκού brent υποχώρησε κατά 13,2% στα 111,14 δολάρια/βαρέλι., παρά το γεγονός πως την Τρίτη είχαν ξεπεράσει προσωρινά το φράγμα των 130 δολαρίων/βαρέλι.

Ισχυρές απώλειες και για τον χρυσό, με τα συμβόλαια Απριλίου να διαμορφώνονται εκ νέου κάτω από τα 2.000 δολάρια, υποχωρώντας 55,10 δολάρια ή 2,7%, στα 1.988,20 δολάρια η ουγγιά, ενώ από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα μόνο το παλλάδιο βγάζει άμυνες στην πτωτική τάση.

Μάκρο

Μικρή μείωση κατέγραψαν τον Ιανουάριο οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί αποχωρούν από την εργασία τους, κάτι που από πολλούς αναλυτές έχει βαφτιστεί ως «Μεγάλη Παραίτηση».

Αναλυτικότερα, ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας υποχώρησε τον Ιανουάριο στα 11,3 εκατ. από τα 11,5 εκατ. του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε την Τετάρτη το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρυσός: Πρώτες απώλειες σε πέντε συνεδριάσεις - «Έχασε» τα 2.000 δολάρια

Ισχυρό rebound και κέρδη 4% στις ευρωαγορές - «Άλμα» 8% για τον DAX

gazzetta
gazzetta reader insider insider