Οι τεχνολογικές μετοχές παρασέρνουν αρνητικά την Wall Street στο τέλος της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι τεχνολογικές μετοχές παρασέρνουν αρνητικά την Wall Street στο τέλος της εβδομάδας
Τριψήφιες απώλειες για τον Nasdaq, οριακά κέρδη για τον Dow Jones, με την προσοχή των επενδυτών στην ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ.

Με νευρικότητα συνεχίζεται η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας στην Wall Street, καθώς η συνέχιση των κυρώσεων στη Ρωσία εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για τις επιπτώσεις που θα έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία στην παγκόσμια οικονομία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones κερδίζει οριακά0,11% ή 37,08 μονάδες στις 33.211 μονάδες.

Ο S&P 500 χάνει 0,41% ή 16,92 μονάδες στις 4.242 μονάδες.

Ο Nasdaq διολισθαίνει 1,21% ή 159,11 μονάδες στις 12.969 μονάδες.
Αρνητικές πρωταγωνίστριες στο αμερικανικό χρηματιστήριο αποδεικνύονται οι μετοχές των Tesla, Apple και Meta. Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία ξεκίνησε εγκληματική έρευνα για το Facebook, αφού το μεγαλύτερο social media του κόσμου επέτρεψε στους χρήστες του τα μηνύματα με αναφορές για «θάνατο στους Ρώσους».

Υπενθυμίζεται πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε την απαγόρευση εισαγωγών στα ποτά και στα θαλασσινά προϊόντα της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ.

Εξάλλου, οι επενδυτές αναμένουν τη συνεδρίαση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) την ερχόμενη εβδομάδα, στις 15 και 16 Μαρτίου απ' όπου αναμένεται η πρώτη αύξηση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας από το 2018, καθώς και οι εκτιμήσεις για τις επιπτώσεις της ουκρανικής κρίσης στην αμερικανική οικονομία.

Μάκρο

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2011 διαμορφώθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν για τον Μάρτιο, εν μέσω των προσδοκιών για περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία.

Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 59,7 μονάδες έναντι 62,8 μονάδων τον Μάρτιο, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg ανέμεναν μια μέτρηση στις 61 μονάδες.

Ο δείκτης που μετρά τις εκτιμήσεις των καταναλωτών για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ κατά τον επόμενο χρόνο έφτασε στο 5,4% το υψηλότερο επίπεδο από το 1981.

Εμπορεύματα

Με απώλειες ολοκλήρωσαν την Παρασκευή τα συμβόλαια του χρυσού, παρά το ότι σε εβδομαδιαίο επίπεδο έφτασαν τα υψηλότερα επίπεδα τους εδώ και 19 μήνες λόγω της μεταβλητότητας που προκαλούν στις αγορές οι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Απριλίου, έπεσαν 0,8% ή 15,40 δολάρια στα 1.985 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νευρικότητα στην Wall Street από την ανασφάλεια για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία

gazzetta
gazzetta reader insider insider