Με προσοχή κινούνται οι επενδυτές της Wall Street στο «φως» των εξελίξεων στην Ουκρανία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με προσοχή κινούνται οι επενδυτές της Wall Street στο «φως» των εξελίξεων στην Ουκρανία
Οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Τζο Μπάιντεν να βρίσκεται στην Ευρώπη για συναντήσεις κορυφής με δυτικούς ηγέτες.

Επιφυλακτικά κινούνται οι δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, με τον S&P 500 να οδεύει προς δεύτερη εβδομάδα κερδών, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Τζο Μπάιντεν να βρίσκεται στην Ευρώπη για συναντήσεις κορυφής με δυτικούς ηγέτες.

Οι ηγέτες της ΕΕ από κοινού με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ανέπτυξαν τις θέσεις τους γύρω από την πολεμική σύγκρουση που εξελίσσεται στην Ουκρανία, μετά από την εισβολή της Ρωσίας. Συζητήθηκε η συντονισμένη και ενιαία απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών στην «απρόκλητη και αδικαιολόγητη» στρατιωτική επίθεση ενώ εξετάστηκαν οι συνεχιζόμενες προσπάθειές τους για επιβολή οικονομικού τιμήματος στη Ρωσία και τη Λευκορωσία, καθώς και η ετοιμότητά να υιοθετηθούν πρόσθετα μέτρα και να σταματήσει κάθε προσπάθεια παράκαμψης των κυρώσεων.

Η άτυπη Σύνοδος συζήτησε τις επείγουσες ανάγκες που προκαλούνται από την επιθετικότητα της Ρωσίας, δεσμεύτηκε να συνεχίσει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων των γειτονικών χωρών που φιλοξενούν πρόσφυγες, και τόνισε την ανάγκη να εγγυηθεί η Ρωσία ανθρωπιστική πρόσβαση σε όσους πλήττονται από τη βία ή διαφεύγουν από τη βία.

Επίσης, εκφράστηκε ικανοποίηση για την έναρξη διεθνών ερευνών, μεταξύ άλλων από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, και τις συνεχιζόμενες προσπάθειες συλλογής στοιχείων για φρικαλεότητες.

Σημειώνεται πως ο Τζο Μπάιντεν, μετά από τις συναντήσεις κορυφής, στα πλαίσια των οποίων από κοινού με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την παροχή 15 δισ. κυβικών μέτρων LNG από τις ΗΠΑ στην ΕΕ, βρίσκεται ήδη στην Πολωνία, μόλις 100 χλμ. από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Στην εβδομάδα που πέρασε, όπως και την Παρασκευή, κυριάρχησαν οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ την Δευτέρα, που σηματοδότησαν μια πιο επιθετική στροφή στην νομισματική πολιτική της Fed.

Έτσι, την Παρασκευή, ο Dow Jones ενισχύεται 0,29% στις 34.808 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,13% στις 4.526 μονάδες, και ο Nasdaq υποχωρεί 0,32% στις 14.147 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ισχυρά κέρδη στην Wall Street, με ώθηση από τον τεχνολογικό κλάδο

Προσπάθεια ανάκαμψης στην Wall Street, με την προσοχή στις εξελίξεις για την Ουκρανία

Wall Street: Νέο ράλι για τον τεχνολογικό κλάδο - Κέρδη 2% για τον Nasdaq

gazzetta
gazzetta reader insider insider