Πτώση για τον χρυσό, εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση για τον χρυσό, εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό
Ο χρυσός, παραδόσεων Ιουνίου, υποχώρησε 6,5 δολάρια, ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.927,50 δολάρια ανά ουγγιά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού έκλεισαν με πτώση, λόγω της ανόδου των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν τις εξελίξεις που συνδέονται με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και ανησυχούν για τον πληθωρισμό.

Ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός και θα μπορούσε να ανέβει ακόμη υψηλότερα, απαιτώντας σταθερές αυξήσεις επιτοκίων και συρρίκνωση του ισολογισμού, δήλωσε η Λάελ Μπρέιναρντ της Federal Reserve.

Ο χρυσός, παραδόσεων Ιουνίου, υποχώρησε 6,5 δολάρια, ή 0,3%, κλείνοντας στα 1.927,50 δολάρια ανά ουγγιά, έχοντας ενισχυθεί 0,5% τη Δευτέρα.

«Οι βασικοί μοχλοί για την αγορά χρυσού συνεχίζουν να είναι ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο πληθωρισμός», δήλωσε ο Peter Grant, αντιπρόεδρος και ανώτερος στρατηγός μετάλλων στις Zaner Metals και Tornado Precious Metals Solutions.

Το ασήμι Μαΐου έχασε 6 σεντς, ή 0,2%, στα 24,534 δολάρια η ουγγιά. Στα άλλα μέταλλα, ο χαλκός αυξήθηκε 0,3% στα 4,795 δολάρια η λίβρα. Η πλατίνα Ιουλίου υποχώρησε 1,8% στα 973,10 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου διαμορφώθηκε στα 2.235,30 δολάρια η ουγγιά, με πτώση σχεδόν 1,8%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider