Μεγάλες πιέσεις στην Wall Street, στον απόηχο της Fed - «Βαρίδι» οι τεχνολογικές μετοχές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μεγάλες πιέσεις στην Wall Street, στον απόηχο της Fed - «Βαρίδι» οι τεχνολογικές μετοχές
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones και τον Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με την προσοχή στις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Πτώση για δεύτερη συνεχόμενη μέρα κατέγραψε η Wall Street, με το αμερικανικό χρηματιστήριο να αντιδρά αρνητικά στις προθέσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας της χώρας για τις επόμενες κινήσεις της, με βάση το κλίμα που διαμορφώνουν οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones υποχώρησε 0,42% ή 144,67 μονάδες στις 34.496 μονάδες.

Ο S&P 500 έπεσε 0,98% ή 44,32 μονάδες στις 4.480 μονάδες.

Ο Nasdaq διολίσθησε 2,22% ή 315,35 μονάδες στις 13.888 μονάδες.

Η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ εμφανίστηκε ανήσυχη για τις προθέσεις της Fed να προχωρήσει σε «ξεφόρτωμα» του ισολογισμού της, μειώνοντας τις ποσότητες ομολόγων που διακρατεί κατά 95 δισ. δολάρια μέσα στους επόμενους μήνες. Παράλληλα, η τράπεζα «έδειξε» σε μια ή περισσότερες αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης το επόμενο διάστημα, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ενώ υπογραμμίζει τις επιπτώσεις που θα έχει η κρίση στην Ανατολική Ευρώπη τόσο στο πληθωρισμό όσο και στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας.

Σε παρόμοιο πλαίσιο, ο πρώην επικεφαλής του παραρτήματος της Fed στη Νέα Υόρκη, υποστήριξε πως οι αγορές πρέπει να «πονέσουν» για να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός.

Ακόμα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γελεν, έκανε λόγο για «τεράστιες» επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εμπορεύματα

Απώλειες άνω του 5% κατέγραψαν τα συμβόλαια του πετρελαίου για την Τετάρτη, εν μέσω εξελίξεων που «δείχνουν» σε αύξηση των διαθέσιμων ποσοτήτων του «μαύρου χρυσού» στην παγκόσμια αγορά.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού, παράδοσης Μαΐου, έπεσε 5,6% ή 5,73 δολάρια στα 96.23 δολάρια ανά βαρέλι, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 16 Μαρτίου.

Τα συμβόλαια του brent, παράδοσης Ιουνίου, έχασαν 4,46% ή 4,79 δολάρια στα 101.85 δολάρια ανά βαρέλι.

Με μικρή πτώση ολοκλήρωσε την Τετάρτη η τιμή του χρυσού, με το πολύτιμο μέταλλο να υποχωρεί 0,2% η 4,40 δολάρια στα 1.923,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μεγάλες απώλειες στις ευρωαγορές, υπό τον φόβο των επιπτώσεων του πολέμου

gazzetta
gazzetta reader insider insider