Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Απώλειες 1,5% για τον τραπεζικό κλάδο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Απώλειες 1,5% για τον τραπεζικό κλάδο
Οι ισχυρές απώλειες των τραπεζικών μετοχών συμπαρέσυραν το σύνολο της αγοράς, η οποία πλέον στρέφει το βλέμμα στις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συνεδριάσεις της Τρίτης οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες, καθώς οι ισχυρές απώλειες των τραπεζικών μετοχών συμπαρέσυραν το σύνολο της αγοράς, η οποία πλέον στρέφει το βλέμμα στις αποφάσεις των Κεντρικών Τραπεζών που συνεδριάζουν εντός της εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διαμορφώθηκε στις 456,85 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,31%, με τον τραπεζικό τομέα να υποχωρεί κατά 1,5%. Στο επίκεντρο των απωλειών βρέθηκαν οι μετοχές των γερμανικών Deutsche Bank και Commerzbank, οι οποίες έχασαν 9,4% και 8,5% αντίστοιχα, καθώς ένας άγνωστος επενδυτής πούλησε 116 εκατ. μετοχές της Deutsche Bank και 72,5 εκατ. μετοχές της Commerzbank.

O δείκτης Eurostoxx 50 διαμορφώθηκε στις 3.831,73 μονάδες, με απώλειες 0,31%.

Στους εγχώριους δείκτες, ο γερμανικός DAX κατάφερε να μαζέψει τις ισχυρές ενδοσυνεδριακές απώλειες και να κλείσει χαμηλότερα κατά 0,48% στις 14.124 μονάδες, ενώ στη Γαλλία ο δείκτης CAC 40 διαμορφώθηκε στις 6.537 μονάδες, με πτώση 0,28%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 7.576 μονάδες, με απώλειες 0,55%, ενώ στο Μιλάνο ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώθηκε στις 24.667 μονάδες, υποχωρώντας κατά 0,33%. Τέλος, στην Ισπανία ο δείκτης IBEX 35 έκλεισε στις 8.578 μονάδες, με οριακή πτώση 0,08%.

Μάκρο

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 1981 διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη Γερμανία για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τελικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η στατιστική υπηρεσία της χώρας (Destatis).

Ο γενικός ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 7,3%, όμοιος με την αρχική μέτρηση και εντός των προβλέψεων των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο του πληθωρισμού στη χώρα από το καλοκαίρι του 1981.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στο 3,8% έναντι 3,9% το προηγούμενο τρίμηνο, στην πρώτη φορά από το 2020 και από την πανδημία του κορονοϊού που το σχετικό ποσοστό υποχωρεί κάτω του 4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Wall Street: Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό «σβήνουν» την αντίδραση της αγοράς

Χρηματιστήριο: Με ποιες μετοχές «σκαρφάλωσε» πάνω από τις 920 μονάδες

Ο OPEC κόβει το outlook της ζήτησης πετρελαίου για το 2022 - Άνοδος άνω του 6% για το πετρέλαιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider