Ανοδικά η Wall Street - Απώλειες κοντά στο 30% για την Netflix, μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά η Wall Street - Απώλειες κοντά στο 30% για την Netflix, μετά από τα απογοητευτικά αποτελέσματα
Ανοδικά και οι 3 βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με την προσοχή στις εταιρικές ανακοινώσεις για το α' τρίμηνο του 2022.

Κέρδη σημειώνει η Wall Street για τη συνεδρίαση στο μέσο της εβδομάδας, καθώς φαίνεται πως ξεπερνιέται το σοκ από τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Netflix, με τους επενδυτές να εμφανίζονται με διάθεση για τοποθετήσεις στα ταμπλό εν μέσω του μπαράζ των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones ενισχύεται 0,79% ή 275,64 μονάδες στις 35.186 μονάδες.

Ο S&P 500 κερδίζει 0,46% ή 21,29 μονάδες στις 4.483 μονάδες.

Ο Nasdaq ανεβαίνει 0,23% ή 26,50 μονάδες στις 13.646 μονάδες.

Υπενθυμίζεται πως η Netflix ανακοίνωσε για το α' τρίμηνο του 2022 την πρώτη πτώση συνδρομητών της κατά την τελευταία 10ετία, «δείχνοντας» στην αύξηση του πληθωρισμού και στην οικονομική αναταραχή που έχει προκαλέσει στις αγορές ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η μετοχή της πλατφόρμας streaming έφτασε να χάνει κοντά στο 30% στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης.

Παραμένοντας στο πεδίο των εταιρικών αποτελεσμάτων, η Tesla αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα α' τριμήνου μετά από το κλείσιμο του αμερικανικού χρηματιστηρίου το βράδυ.

Εξάλλου, οι επενδυτές συνεχίζουν να αποτιμούν τις δηλώσεις αξιωματούχων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για το μέγεθος της επερχόμενης αύξησης των επιτοκίων εντός του 2022 καθώς και τις εκτιμήσεις για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, που επηρεάζεται από τον πληθωρισμό και τα «απόνερα» των οικονομικών κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών ανακοίνωσε η Procter & Gamble, ενώ αναθεώρησε ανοδικά το outlook των πωλήσεων, με τη μετοχή της να ενισχύεται πάνω από 1% προσυνεδριακά.

Ο κολοσσός καταναλωτικών προϊόντων ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο χρήσης καθαρά κέρδη 3,355 δισ. δολαρίων, ή 1,33 δολ. ανά μετοχή, υψηλότερα από τα 3,269 δισ. δολάρια ή 1,26 δολ. ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι. Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 19,381 δισ. δολάρια από τα 18,109 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Netflix: Με απώλειες 42 δισ. δολαρίων κινδυνεύουν οι μετοχές της λόγω της «βουτιάς» στους συνδρομητές

Το Netflix εξετάζει την παροχή φθηνότερης συνδρομής με διαφημίσεις, μετά το χειρότερο τρίμηνο στην ιστορία του

gazzetta
gazzetta reader insider insider