Σε «βαθύ κόκκινο» η Wall Street εν μέσω ανησυχιών για τους χειρισμούς της Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε «βαθύ κόκκινο» η Wall Street εν μέσω ανησυχιών για τους χειρισμούς της Fed
Βαριές απώλειες καταγράφηκαν και κατά την τελευταία συνεδρίαση της Wall Street την Παρασκευή.

Τελευταία ενημέρωση 11:02

Βαριές απώλειες καταγράφηκαν και κατά την τελευταία συνεδρίαση της Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές έδειξαν να πιάνονται «στον ύπνο» με την κίνηση του Πάουλ να δηλώσει ευθέως πως βρίσκεται στο τραπέζι μια αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης το Μάιο.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 2,82% στις 33.811 μονάδες, ο S&P 500 διολίσθησε κατά 2,77% στις 4.271 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 2,55% στις 12.839 μονάδες. Αυτή ήταν η χειρότερη συνεδρίαση για τον Απρίλιο για τον Dow Jones, ενώ ευρύτερα οι ρευστοποιήσεις εντάθηκαν στις δημοπρασίες.

Σε υψηλά επίπεδα διατηρήθηκε και η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς στο 2,889%.

Παράλληλα, πέρα από τα σχόλια του Πάουελ η Μέστερ της Fed Cleveland ανέφερε πως «η Fed θέλει αυστηρότερους χρηματοοικονομικές συνθήκες «αλλά όχι απαραίτητα ταυτόχρονα», τονίζοντας πως «θα ήθελε να φτάσει το επιτόκιο αναφοράς έως και το 2,5% μέχρι το τέλος του έτους».

«Ο στασιμοπληθωρισμός επανεμφανίζεται λόγω των ενδείξεων σε real time μιας σφιχτής αγοράς εργασίας και της υποχώρησης του επιχειρηματικού κλίματος, σε συνδυασμό με μια νέα άνοδο στην απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου – και όλα αυτά συνοδεύονται από έναν κατακλυσμό από ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων», δήλωσε ο Chris Hussey, Managing Director στην Goldman Sachs, σε σημείωμά του.

Ο Michael Kramer, ιδρυτής της Mott Capital, ανέφερε σε ανάλυσή του πως «φαίνεται ότι οι επενδυτές ήταν υπερβολικά εφησυχασμένοι για την επερχόμενη συνεδρίαση της [Fed], η οποία θα πρέπει να αλλάξει».

Επίσης, ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα κατά τη συνεδρίαση της FOMC στις 3-4 Μαΐου, ανέφερε ο Kramer. Ανέβηκε την Πέμπτη και αυξήθηκε κατά 23,37% στις 27,98 μονάδες την Παρασκευή. Ο ίδιος δήλωσε πως «ένας ανοδικός δείκτης VIX θα επιβαρύνει τις μετοχές».

Εν τω μεταξύ, οι traders των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης των Fed Funds έχουν τιμολογήσει με πιθανότητα 94% ότι η Fed θα επιτύχει την αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον Ιούνιο, από 70% την Πέμπτη και 28% πριν από μια εβδομάδα, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

«Η τεχνική εικόνα και κατάσταση φάνηκε ξαφνικά πολύ πιο bearish την Παρασκευή για τις μετοχές μετά το χθεσινό ισχυρό sell off, που οδήγησε τον Nasdaq 100 κάτω από το προηγούμενο χαμηλό pivot, ανοίγοντας πιθανώς προς το απόλυτο χαμηλό pivot ακριβώς κάτω τις 13.000 μονάδες από τις αρχές Μαρτίου», ανέφεραν οι στρατηγικοί αναλυτές της Saxo Bank σε σημείωμά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ: «Στο τραπέζι» αύξηση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Μάιο

Ισχυρό sell off στις ευρωπαϊκές αγορές υπό το βάρος των κεντρικών τραπεζών

gazzetta
gazzetta reader insider insider