Τα στοιχεία για τα αποθέματα κράτησαν σε θετικό έδαφος το πετρέλαιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα στοιχεία για τα αποθέματα κράτησαν σε θετικό έδαφος το πετρέλαιο
Το αργό βρήκε κάποια υποστήριξη μετά από εβδομαδιαία στοιχεία απογραφής από τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών. 

Τα συμβόλαια του πετρελαίου τερμάτισαν μια ασταθή συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, καθώς τα στοιχεία έδειξαν μεγάλη πτώση στα αποθέματα βενζίνης και διυλισμένου προϊόντος στις ΗΠΑ.

Το αργό βρήκε κάποια υποστήριξη μετά από εβδομαδιαία στοιχεία απογραφής από τη Διοίκηση Ενεργειακών Πληροφοριών.

Αν και τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο κατά 700.000 βαρέλια, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,6 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, έναντι προσδοκιών των αναλυτών για άνοδο κατά 100.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα αποστάγματος μειώθηκαν κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες για πτώση 100 βαρελιών.

Νωρίτερα κατά τη συνεδρίαση, τα futures υποχώρησαν μετά τη διακοπή της παράδοσης φυσικού αερίου από τη Ρωσία στην Πολωνία και τη Βουλγαρία και καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν επίσης την απειλή για τη ζήτηση από τα lockdown της Κίνας. Η άνοδος του δολαρίου ΗΠΑ παρατηρήθηκε επίσης να επιβαρύνει το πετρέλαιο και άλλα εμπορεύματα σε τιμές δολαρίου.

Το αμερικανικό αργό παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 32 σεντς, ή 0,3%, για να κλείσει στα 102,02 δολάρια το βαρέλι, αφού νωρίτερα έπεσε κάτω από το όριο των 100 δολαρίων.

Το Brent παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 33 σεντς, ή 0,3%, στα 105,32 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια φυσικού αερίου για παράδοσης Μαΐου σημείωσαν άλμα 6,1% κλείνοντας στα 7,2670 δολάρια ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες.

Η βενζίνη παράδοσης Ιουνίου έκλεισε 3,1% υψηλότερα στα 3,4135 δολάρια το γαλόνι, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης παράδοσης Ιουνίου σημείωσε άνοδο 3,3% στα 3,9391 δολάρια το γαλόνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πετρέλαιο: Ξανά πάνω από 100 δολάρια το WTI με κέρδη 3,2%

Σε πτωτική τροχιά το πετρέλαιο υπό το φόβο νέων lockdown στην Κίνα

Πετρέλαιο: Τα lockdown στην Κίνα έριξαν το αργό κάτω από τα 100 δολάρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider