Αρνητικό το κλίμα στην Wall Street - O Nasdaq προς το χειρότερο κλείσιμο μήνα από το 2020

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αρνητικό το κλίμα στην Wall Street - O Nasdaq προς το χειρότερο κλείσιμο μήνα από το 2020
Τριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με απώλειες 10% για τη μετοχή της Amazon. Η προσοχή των επενδυτών στην Fed.

Με απώλειες κινείται η Wall Street προς την τελευταία συνεδρίαση του Απριλίου καθώς οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο αποτιμούν τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων και ετοιμάζονται για τις επερχόμενες αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Στην κίνηση των δεικτών, ο Dow Jones πέφτει 0,30% ή 103,22 μονάδες στις 33.813 μονάδες.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,82% ή 35,11 μονάδες στις 4.253 μονάδες.

Ο Nasdaq χάνει 0,72% ή 92,09 μονάδες στις 12.789 μονάδες.

Το κλίμα στην Wall Street επηρεάζεται αρνητικά από τις μεγάλες τεχνολογικές επιχειρήσεις, με τις μετοχές της Apple και της Amazon να καταγράφουν απώλειες μετά από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν χθες. Ο τίτλος της Apple χάνει 0,75% ενώ η μετοχή της Amazon υποχωρεί άνω του 10%.

Σημειώνεται πως ο Nasdaq οδεύει προς το χειρότερο κλείσιμο μήνα από τον Μάρτιο του 2020, με τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες στο αμερικανικό χρηματιστήριο να έχουν απωλέσει 1,8 τρισ. δολάρια σε αξία κεφαλαιοποίησης εντός του Απριλίου, εν αναμονή των επόμενων αποφάσεων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Μάκρο

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών (PCE) στις ΗΠΑ για τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της χώρας την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας τις αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις στην αμερικανική οικονομία.

Ο δείκτης κόστους απασχόλησης στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1,4% το πρώτο τρίμηνο, από άνοδο 1% το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας της χώρας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει αύξηση 1,1%.

Επιχειρηματικές εξελίξεις

Ανοδικά κινήθηκαν τα κέρδη της Exxon Mobil για το α' τρίμηνο του 2022, με την αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία να επηρεάζεται αρνητικά από την πτώση στη μονάδα παραγωγής πετρελαίου που διατηρεί στην Άπω Ανατολής της Ρωσίας, λόγω των κυρώσεων από τις χώρες της Δύσης στη Μόσχα για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Εκτόξευση των κερδών της κατέγραψε για το α' τρίμηνο του 2022 η Chevron, με τον αμερικανικό ενεργειακό κολοσσό να ωφελείται από τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Τα κέρδη της εταιρείας ανήλθαν σε 6,3 δισ. δολάρια έναντι 1,37 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2021.

Υπενθυμίζεται πως για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου τα συνολικά έσοδα της Apple ανήλθαν σε 97,28 δισ. δολάρια, αυξημένα 8,59% σε σχέση με το ίδια χρονική περίοδο πέρσι.

Ζημιές σχεδόν 4 δισ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο κατέγραψε η Amazon, καθώς οι πληθωριστικές πιέσεις διόγκωσαν τα κόστη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider