O χρυσός στην πρώτη του μηνιαία πτώση εντός του 2022 για τον Απρίλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
O χρυσός στην πρώτη του μηνιαία πτώση εντός του 2022 για τον Απρίλιο
Ανοδικό κλείσιμο Παρασκευής σε ένα αρνητικό μήνα για το πολύτιμο μέταλλο, στη «σκιά» της Fed.

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν την Παρασκευή τα συμβόλαια του χρυσού, αλλά με το πολύτιμο μέταλλο να γράφει απώλειες κοντά στο 1% για το σύνολο του Απριλίου, εν μέσω των ανησυχιών για τις επόμενες αποφάσεις της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας επιβεβαιώνουν τις αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις στο μεγαλύτερο ΑΕΠ του κόσμου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζει η νομισματική επιτροπή της Fed απ' όπου αναμένεται αύξηση των βασικών επιτοκίων της τράπεζας κατά 50 μονάδες βάσης, όπως εκτιμούν οι αναλυτές.

Η προσοχή για τις ανακοινώσεις της Fed (το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, ώρα Ελλάδας) θα εστιαστεί στο κατά πόσο η τράπεζα σκοπεύει να κινηθεί με επιθετικότερο τρόπο για την αύξηση των επιτοκίων της, γεγονός που μπορεί να απομακρύνει τους επενδυτές από «ασφαλέστερες» τοποθετήσεις, όπως αυτή του χρυσού.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια του χρυσού, παράδοσης Ιουνίου, κέρδισαν 1,1% ή 20,40 δολάρια στα 1/911,70 δολάρια. Για το σύνολο του Απριλίου, έχασαν κοντά στο 1%, στον πρώτο μήνα απωλειών εντός του 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ρωσία: Εν μέσω των κυρώσεων, ο Πούτιν σκέφτεται να «δέσει» το ρούβλι με τον χρυσό

gazzetta
gazzetta reader insider insider