Wall Street: Τέλος στο ανοδικό σερί - Μικρές απώλειες για τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Wall Street: Τέλος στο ανοδικό σερί - Μικρές απώλειες για τον Μάιο
Με απώλειες ολοκλήρωσαν τόσο τη συνεδρίαση της Τρίτης όσο και έναν «εκρηκτικό» μήνα οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά.

Με απώλειες ολοκλήρωσαν τόσο τη συνεδρίαση της Τρίτης όσο και έναν «εκρηκτικό» μήνα οι κυριότεροι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς οι φόβοι για επιστροφή της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη σε ύφεση αλλά και η εκτόξευση του πληθωρισμού αποτέλεσαν τα «βαρίδια» για την Wall Street

Πιο αναλυτικά, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τις συνεδριάσεις του Μαΐου σημειώνοντας απώλειες 223 μονάδων ή 0,63% και διαμορφώθηκε στις 32.989 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης S&P 500 έκλεισε στις 4.132 μονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,63%.

Παρόμοια εικόνα, τέλος, και για τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, ο οποίος υποχώρησε κατά 0,41% στις 12.081 μονάδες.

Σημειώνεται πως οι τρεις δείκτες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση σε αρνητικό έδαφος και απώλειες που προσέγγιζαν το 1%, ενώ λίγο αργότερα η αγορά πέρασε σε θετικό έδαφος, πριν ανακτήσουν το προβάδισμα οι πωλητές.

Σε μηνιαία κλίμακα, ο Dow Jones σημείωσε μικρή κάμψη κατά λιγότερο από 0,5% όπως και ο S&P, ενώ ισχυρότερες πιέσεις αντιμετώπισε ο τεχνολογικός δείκτης που από τις αρχές του μήνα βρέθηκε χαμηλότερα κατά 2,1%.

Υπενθυμίζεται πως κατά την προηγούμενη εβδομάδα, οι δείκτες της Wall Street κατάφεραν να σπάσουν το πτωτικό σερί -οκτώ διαδοχικές εβδομάδες απωλειών για τον Dow, επτά πτωτικές εβδομάδες για S&P και Nasdaq- και κλείνουν με θετικό πρόσημο, καθώς ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 6,2%, ο S&P κατά 5,6% και ο Nasdaq κατά 6,2%.

Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα, το αμερικανικό Χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό λόγω της αργίας της Memorial Day.

Στο ταμπλό, με απώλειες έκλεισαν τη συνεδρίαση οι κολοσσοί του ενεργειακού κλάδου, με την Chevron να χάνει 2% και την Schlumberger να υποχωρεί κατά 4%, ενώ σε αρνητικό έδαφος βρέθηκαν και οι Boeing και Honeywell, οι οποίες σημείωσαν απώλειες της τάξης του 1%.

Αρνητικά πρόσημα και στον κλάδο της υγείας, με τους τίτλους των UnitedHealth Group και Johnson & Johnson να χάνουν άνω του 1%, ενώ στον αντίποδα κέρδη της τάξης του 3% σημείωσε ο τίτλος της Amazon. Την ίδια στιγμή, η μετοχή της Alphabet έκλεισε με άνοδο 1%.

Όπως αναφέρει το CNBC, οι δείκτες της Wall Street εξακολουθούν να παραμένουν αρκετά μακριά από τα ρεκόρ τους, με τον Dow Jones να βρίσκεται χαμηλότερα κατά 10,7% από τα ιστορικά του υψηλά, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq απέχουν 14,3% και 25,5%.

Μάκρο

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας ομοσπονδιακής υπηρεσίας της χώρας (FHFA). Ειδικότερα, οι τιμές κατοικιών ενισχύθηκαν 19% σε ετήσιο επίπεδο και 1,5% σε μηνιαίο επίπεδο.

Ακόμα, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών κατοικιών της S&P CoreLogic Case-Shiller οι τιμές κατοικιών αυξήθηκαν ανά την επικράτεια των ΗΠΑ αυξήθηκαν 20,6% σε ετήσιο επίπεδο. Οι τιμές κατοικιών στις 20 μεγαλύτερες πόλεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν 21,2% και οι τιμές στις 10 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας κατά 19,5%.

Την ίδια στιγμή, πτώση κατέγραψε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ για τον Μάιο, εν μέσω ανησυχιών για τις επιπτώσεις των πληθωριστικών πιέσεων στην αμερικανική οικονομία.

Σύμφωνα με το MarketWatch, ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 106,4 μονάδες τον Μάιο από τις 108,6 μονάδες του Απριλίου, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal ανέμεναν μια μέτρηση στις 103,9 μονάδες

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέες απώλειες για τον χρυσό - Πτώση 3,1% τον Μάιο

Πετρέλαιο: Με άνοδο 12,5% έκλεισε τον Μάιο το Brent - Κέρδη 10% για το WTI

Το bitcoin πάνω από τα 31.000 δολάρια - Σταμάτησε η bear market για τα κρυπτονομίσματα;

gazzetta
gazzetta reader insider insider